ZDH begint met zege aan nieuwe seizoen

ZDH heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen van een mix van het tweede elftal en de JO19 van Texel'94. Het duel werd gespeeld op het kunstgrasveld van de thuisploeg. De Zwaluwen begonnen met Danil Bakker op doel wegens de afwezigheid van Tom Reijnders. Na de rust zou Kees Lap Bakker vervangen onder de lat. Daarnaast koos coach Joop Rommets voor het vertrouwde blok achterin met Barry van der El en aanvoerder Guido Boogaard. Als verdedigende middenvelder zette hij Tom Bijl met daarvoor Tijs van Exel.
Door de harde wind n wellicht de onwennigheid van het spelen op kunstgras was het nog wat stroef. Ook bij de thuisploeg ging het niet vanzelf. Later kwam er wat meer lijn in het spel en waren de Hoornders gevaarlijker dan Texel. Pas na een half uur werd het 0-1 toen Gijs de Graaf na een knappe actie Koen Jansen vond. De spits draaide weg en plaatste de bal in de lange hoek.
Na de thee had Texel iets meer balbezit en moest het team het hebben van aanvallen over de vleugel. Slechts n keer moest Lars Frederici zijn keeper assisteren met een sliding, verder bleef het waarschuwingsschoten. Toen Texel meer risico ging nemen en kregen de Zwaluwen kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar de paal en goed keeperswerk van Bart Graaf stonden succes in de weg. Vlak voor tijd wist Willem Rommets met een goede tackle een doorgebroken speler te stuiten en kon ZDH met een zege naar huis.
Volgende week zaterdag komt De Koog op bezoek in Den Hoorn. Aftrap is om 18.30 uur. Publiek is welkom, maar respecteer de RIVM en de KNVB richtlijnen. Als je ziek bent of een huisgenoot heeft klachten, blijf thuis! Blijf altijd op minimaal 1,5 meter van elkaar.
 
30 augustus 2020: Texel'94 2 - ZDH 1  0-1  (0-1)
ZDH 1 - 1ste helft Danil Bakker - Joost Boekel, Barry van der El, Guido Boogaard (c) en Lars Frederici - Willem Rommets, Tijs van Exel, Tom Bijl en Mike de Bruijn - Koen Jansen en Gijs de Graaf. Doorlopende wissels: Stef Kooger, Kees Lap en Luc Groenewoud.
ZDH 1 - 2de helft Kees Lap - Joost Boekel, Barry van der El, Guido Boogaard (c) en Lars Frederici - Luc Groenewoud, Tijs van Exel, Tom Bijl en Willem Rommets - Koen Jansen en Gijs de Graaf. Doorlopende wissels: Stef Kooger en Mike de Bruijn.
Scoreverloop
30. 0-1 Koen Jansen (Gijs de Graaf)
Scheidsrechter E. van der Velden
 
 

Terug

 

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn