ZDH lijdt ongelukkige nederlaag

ZDH is het nieuwe seizoen begonnen met een ongelukkige nederlaag. Uit tegen Wieringerwaard speelden de Hoornders een prima wedstrijd, maar verloren ze wel: 4-2.
In vergelijking met vorig jaar is vooral veel hetzelfde gebleven bij ZDH. De selectie is vrijwel identiek en dat geldt ook voor de ambitie van de Zwaluwen: lekker voetballen in een goede sfeer en daarmee zo hoog mogelijk proberen te eindigen.
Tegen Wieringerwaard had coach Joop Rommets de keuze uit dertien spelers. Hij posteerde verdediger Joost Boekel in de as van het middenveld en die beschaamde dat vertrouwen niet. Boekel viel op door meermalen attent de bal te veroveren en liet ook in de opbouw een betrouwbare indruk achter.
Na een aarzelend begin kreeg ZDH steeds meer controle. Gijs de Graaf en Mike de Bruijn waren dicht bij een doelpunt, maar hadden pech in de afwerking. Achterin kwamen de Hoornders nauwelijks in problemen. Nogal zuur was het daarom dat ze vlak voor rust twee doelpunten moesten incasseren. De 1-0 viel nadat een counter onschadelijk was gemaakt, maar de bal voor de voeten van een tegenstander plofte, die raak schoot. Even later kreeg de thuisploeg op een meter of twintig van het doel een vrije trap. De bal veranderde van richting, waardoor keeper Tom Reijnders kansloos was.
ZDH begon gedreven aan de tweede helft en werd al snel beloond. Voorstopper Barry van der El passte op Tom Bijl, die goed doorliep en koel afrondde. Het wachten was daarna op de 2-2. Rechtsback Willem Rommets troefde na een afgeslagen corner zijn tegenstander af, maar zijn verrassende schot miste kracht. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Een vrije trap werd eerst nog geblokt, maar in de rebound was het alsnog raak.
De Hoornders toonden veerkracht en bleven knap voetballen. Keeper Reijnders vond met een verre trap Gijs de Graaf, die de verdediging te snel af was en de bal met een mooi boogje over de uitlopende keeper schoot.
Met Kees Lap en Mike van der Wal als invallers voor Rommets en De Bruijn ging ZDH fel op jacht naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. In blessuretijd werd het nog 4-2. Van der Wal kreeg de bal in het strafschopgebied van dichtbij tegen zijn hand en hoewel van opzet geen sprake was, gaf de scheidsrechter Wieringerwaard een penalty. Deze werd onberispelijk benut.
Zondag krijgt ZDH een nieuwe kans, wanneer Petten op bezoek komt in Den Hoorn.

20 september 2020: Wieringerwaard - ZDH  4-2  (2-0)
ZDH 1 - Tom Reijnders - Willem Rommets (71.Kees Lap), Barry van der El, Guido Boogaard (c) en Lars Frederici - Tijs van Exel, Joost Boekel, Tom Bijl en Mike de Bruijn (71.Mike van der Wal) - Gijs de Graaf en Koen Jansen.
Gele kaarten Tijs van Exel, Barry van der El, Tom Bijl en Gijs de Graaf (allen ZDH), Deshon de Ruijter en Jan Bakker (allen Wieringerwaard)