Dag vol tegenslagen voor ZDH

 
Op woensdag had ZDH nog vier wissels, maar daar bleven er mede door ziekte precies nul van over op zondag. Gelukkig kon de 18-jarige Niels Koolhof bijspringen en had vervangend coach Mike de Bruijn - Joop Rommets was bij zijn zoon in Georgië op bezoek - toch nog één wissel naast hem op de boek. Desnoods kon de 41-jarige voorzitter ook zelf nog het veld in.
Na de desastreuze competitiestart met louter nederlagen werd er vanmiddag teruggegrepen naar de vertrouwde tactiek met vier middenvelders en twee spitsen. In de vorige formatie bleek het toch lastig om tot kansen te komen, maar met de driehoek Tom Reijnders, Tom Bijl en Koen Jansen zou dat tegen ALC toch mogelijk moeten zijn. In het eerste kwartier werd er geen kans weggegeven tegen het vrij aardig combinerend ALC. De Zwaluwen loerde aanvankelijk op de counter.
Na een kwartier was het goede gevoel plotseling snel verdwenen. Tweemaal ging ZDH in de op opbouw in de fout en strafte de thuisploeg het af door meteen een speler vrij voor het doel te zetten. Voor keeper Jelmer de Ruyter was er geen redden aan: 2-0. Vrij snel herpakten de Hoornders zich en zag Jansen een schot geblokt worden en schoot Reijnders over. ZDH kwam wat beter in de wedstrijd tot na een half uur een aanval van ALC tot twee keer aan toe niet werd onderschept. Joost Boekel hield zijn tegenstander vast, de scheidsrechter gaf voordeel, ALC schoot op doel, De Ruyter redde en vervolgens gaf de arbiter alsnog een vrije trap. Op zijn minst dubieus. Het werd nog vervelender doordat De Ruyter werd verrast in de korte hoek: 3-0. De gifbeker was voor ZDH niet helemaal leeg, want bij Reijnders sloeg het noodlot toe. Bij een duel raakte hij geblesseerd aan zijn enkel en moest Koolhof al voor rust invallen. Diep in blessuretijd ging het mis bij een lange bal. Boekel leek redding te brengen op de doellijn, maar ALC frommelde de bal toch nog binnen: 4-0.
Tijdens de thee kwamen de Zwaluwen tot de conclusie dat een goed resultaat tegen ALC er deze middag niet meer in zat. Gekozen werd om het middenveld te versterken om de schade te beperken. Vijf minuten na de hervatting werd De Ruyter geklopt in de lange hoek, maar daarna wist ZDH het lang droog te houden. Al viel er nog wel een kopbal op de deklat. Een kwartier voor tijd kwam de eindstand op het scorebord door een schuiver in de korte hoek: 6-0.
Volgende week volgt er een nieuwe kans om de hatelijke nul weg te werken. Dan speelt ZDH in én tegen Wieringerwaard.
 
14 november 2021: ALC - ZDH  6-0  (4-0)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Tijs van Exel - Joost Boekel - Guido Boogaard (C) - Mike van der Wal - Jens Boogaard - Daniël Bakker - Koen Jansen - Frenk Van Heeringen - Tom Reijnders (42. Niels Koolhof) - Tom Bijl.
Scoreverloop
15) 1-0
16) 2-0
31) 3-0
45) 4-0
55) 5-0
76) 6-0
Gele kaarten
ZDH:
ALC:
Scheidsrechter P. Beijens
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn