ZDH komt slappe start niet te boven

 
De Zwaluwen zijn moeizaam begonnen aan de competitie. Na nederlagen tegen Zeemacht en Kaagvogels, lukte het ook niet bij Callantsoog: 3-0.
Coach Joop Rommets had 13 van zijn 18 selectiespelers beschikbaar. Gelukkig bleken de hamstringklachten van Koen Jansen verdwenen en kon de balvaste speler in de basis starten. De openingsfase was echter dramatisch. In no time stond de ploeg 2-0 achter. Waar de Hoornders dachten rustig te kunnen opbouwen, zetten de gastheren snel druk en dwongen daarbij de fouten af van ZDH. Voor doelman Jelmer de Ruyter was er geen houden aan. Daarna kroop ZDH enigszins uit de schulp, maar tot echte kansen kwam het elftal niet. Halverwege werd het zelfs 3-0 na een nieuwe slordigheid. Een wat overbodige drinkpauze, zo warm was het niet deze oktoberdag, werd door Rommets aangegrepen om zijn jongens verbaal duidelijk te maken dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Dit leek effect te hebben. Kansen werden er niet meer weggegeven, duels werden vaker gewonnen en de passing was ook beter.
Na de rust bleef Abe Roeper aan de kant en kwam Mike van der Wal binnen de lijnen. Het duel bleef net als in het laatste kwartier voor de break in balans. ZDH maakte het de verdediging van Callantsoog vaker lastig, maar grote kansen bleven uit. Met nog een kwart wedstrijd te gaan werd voorzitter Mike de Bruijn, die in de spits stond, vervangen door Willem Rommets. Daarop werd Tom Bijl naar voren gestuurd. Met wat geluk had er een eretreffer ingezeten. Dat was ZDH helaas niet gegund.
Alleen Zeemacht heeft van 3x3 negen weten te maken in de vijfde klasse. De Zwaluwen staan samen met WMC nog op nul punten. Volgende week komt Oudesluis naar Den Hoorn. Deze ploeg heeft twee keer gelijkgespeeld en gewonnen van Wiron.
 
10 oktober 2021: Callantsoog - ZDH  3-0  3-0)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Barry van der El - Tom Bijl - Guido Boogaard - Lars Frederici - Joost Boekel - Abe Roeper (46. Mike van der Wal)- Jens Boogaard - Koen Jansen - Tijs van Exel - Mike de Bruijn (66. Willem Rommets).
Gele kaarten Lars Frederici (ZDH) en Roy van Ek (Kaagvogels)
Scoreverloop
3) 0-1
6) 0-2
23) 0-3
Scheidsrechter -
 

Terug

 

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn