Zwaluwen weren zich kranig tegen sterk DESS

 
ZDH heeft het dit seizoen lastig. Goals worden makkelijk weggeven en zelf tot scoren komen is geen vanzelfsprekendheid. Ook tegen DESS, zoals het nu lijkt één van de titelkandidaten, lukt het niet. De Hoornders hielden lang stand, soms met kunst- en vliegwerk, maar in de laatste twintig minuten werd het verschil ook in doelpunten uitgedrukt: 0-2.
Vorige week had coach Joop Rommets door omstandigheden slechts één speler op de bank. Vanmiddag zouden dit er vier zijn geweest tot bleek dat aanvoerder Guido Boogaard te veel last had van een blessure die hij had opgelopen tijdens het zaalvoetbal. Rommets koos er voor om Tom Bijl laatste man te zetten met Barry van der El als mandekker. Ook Mike van der Wal mocht voor het eerst in de basis beginnen als rechtsback. Tevens startte Tijs van Exel als verdedigende middenvelder samen met Joost Boekel. Dit ging ten koste van youngster Abe Roeper, die op de bank moest plaatsnemen.
De ploeg uit Benningbroek zetten ZDH meteen vast op eigen helft en ging op zoek naar de openingstreffer. Na ruim een kwartier schoot DESS van zo'n 18 meter op de lat en even later waren de gasten uit een voorzet dichtbij een treffer. Daarna werd een schotje van Koen Jansen geblokt. Het overwicht bleef bij DESS, maar ZDH weerde zich kranig en maakte het de tegenstander lastig. Vlak voor rust ontsnapte ZDH tot een paar keer aan toe aan een achterstand. Doelman Jelmer de Ruyter bleek een sta-in-de-weg en Jens Boogaard redde knap op de lijn met een sliding.
Na de thee, die meer dan welkom was vanwege de regen, veranderde er weinig in het spelbeeld. ZDH kwam weinig over de middenlijn, laat staan dat de keeper in actie moest komen, terwijl de Hoornders scherp moesten blijven verdedigen. Na een uur loste Mike de Bruijn Tom Reijnders af. Ook Roeper kwam in het veld voor de moegestreden Van der Wal. De Zwaluwen probeerde iets meer van eigen helft te komen, maar tien minuten later viel de 0-1 toen een speler van DESS op zo'n tien meter vrij kan aanleggen. Ook Frenk van Heeringen kwam nog binnen de lijnen voor Gijs de Graaf, die zijn aanvoerdersband doorgaf aan Van der El.
ZDH probeerde de gelijkmaker te forceren. DESS bleek verdedigend goed in elkaar te zitten en gaf vrijwel niets weg. Tien minuten voor tijd verdubbelde de gasten de voorsprong: 0-2. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld, al stribbelden de gastheren nog wel tegen. DESS staat nu derde op drie punten van koploper Zeemacht. De Hoornders houden alleen WMC onder zich op doelsaldo. Volgende week speelt ZDH weer thuis als er niet veel regen valt. Petten is dan de tegenstander.
 
31 oktober 2021: ZDH - DESS  0-2  (0-0)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Mike van der Wal (71. Abe Roeper) - Tom Bijl - Barry van der El - Lars Frederici - Tijs van Exel - Joost Boekel - Jens Boogaard - Koen Jansen - Tom Reijnders (61. Mike de Bruijn) - Gijs de Graaf (76. Frenk Van Heeringen)
Scoreverloop
71) 0-1
81) 0-2
Gele kaart Tijs van Exel
Scheidsrechter L. Boelé
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn