Treurige reeks ZDH

 
Zondagochtend kwam het nieuws dat trouwe supporter Inse Daalder op 83-jarige leeftijd is overleden. Op 17 oktober bezocht hij ZDH nog bij de thuiswedstrijd tegen Oudesluis en schonk hij de wedstrijdbal. Daarom werd er voor de wedstrijd n minuut stilte gehouden en speelde ZDH 1 vanmiddag tegen Graftdijk met rouwbanden.
Coach Joop Rommets moest weer last minuten schakelen, want Koen Jansen en Willem Rommets bleken last minute niet inzetbaar, waardoor hij in de dug out slechts de beschikking had over twee fitte wissels in plaats van vier. Dat betekende dat ZDH startte met een andere voorhoede dan vorige week. De goals moesten komen van Gijs de Graaf en Tom Bijl. Achter de spitsen speelde dit keer verrassend genoeg Danil Bakker.
De Zwaluwen waren voornemens om Graftdijk onder druk te zetten en dat mislukte al na vijf minuten. De gasten konden een lange bal spelen, waarna rechtsback Tijs van Exel op het zachte veld werd uitgespeeld en de bal panklaar werd gelegd op de penaltystip. Keeper Jelmer de Ruyter was kansloos: 0-1. Een kwartier later zag Bijl een hard diagonaal schot gestopt worden door de doelman. In het laatste kwartier voor rust ging het mis voor ZDH. Eerst redde De Ruyter knap op een inzet van dichtbij, maar even later deed zich een buitenspel situatie voor bij ZDH. De scheidsrechter liet doorspelen, wuifde een penalty moment weg, waarna Graftdijk alsnog de 0-2 binnenschoot. Uiterst dubieus, maar de arbiter bleef bij zijn beslissing. Nog voor de wissel werd het ook nog 0-3 toen een vrije trap van grote afstand fraai in de kruising werd geschoten.
In de rust werd geprobeerd om de tactiek bij te stellen om toch nog terug in de wedstrijd te komen. Zoals vaker dit seizoen laat ZDH nog weleens twee gezichten zien in n match, waardoor er toch stiekem hoop was op een ommekeer. Die werd vrij snel de grond ingeboord toen een speler van Graftdijk snoeihard raak schoot via de onderkant van de lat. Daarna kreeg ZDH aardige kansen om het scorebord voor de thuisploeg in beweging te krijgen. Invaller Mike de Bruijn (voor de geblesseerde De Graaf) kopte een vrije trap van Jens Boogaard hard op doel, maar zag de keeper knap redden. De rebound van de voorzitter werd geblokt door een verdediger. Ook Bijl was een aantal keer dichtbij een treffer. Tweemaal schoot hij nipt voorlangs en een andere keer schoot hij over. Toch was het Graftdijk dat op 0-5 kwam. Frenk van Heeringen, in de rust in de ploeg gekomen voor Abe Roeper, hield zijn directe tegenstander iets te lang vast, waarna de strafschop onberispelijk werd verzilverd. Vlak voor tijd nam de keeper van Graftdijk iets te veel risico. Hij schoot de bal in de voeten van Bakker, die vanaf de middenlijn over de uitgelopen doelman schoot. De bal ging echter ook net naast, waardoor ZDH alle tien competitiewedstrijden dit seizoen heeft verloren. Een dramatische reeks die wellicht nooit eerder is voorgekomen. Tegentreffers vallen te makkelijk en scoren is geen vanzelfsprekendheid. Sterker nog, de laatste vijf duels werd er niet gescoord.
Volgende week staat de uitwedstrijd bij Nieuwe Niedorp nog op de planning. Ook dan is publiek volgens de Corona maatregelen niet welkom. Bovendien kunnen amateurvoetballers 's avonds niet meer trainen na 17.00 uur. De KNVB heeft hier vragen over gesteld die dinsdag worden behandeld. De bond is van mening dat er alleen wedstrijden kunnen zijn als er ook getraind kan worden. Anders neemt de kans op blessures flink toe. ZDH kan slechts afwachten en hoopt snel als winnaar een voetbalveld te kunnen verlaten.
 
28 november 2021: ZDH - Graftdijk  0-5  (0-3)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Tijs van Exel - Barry van der El - Guido Boogaard (C) - Mike van der Wal - Jens Boogaard - Joost Boekel - Danil Bakker - Abe Roeper (46. Frenk Van Heeringen) - Gijs de Graaf (56. Mike de Bruijn) - Tom Bijl.
Scoreverloop
5) 0-1
36) 0-2
39) 0-3
51) 0-4
65) 0-5 Penalty na overtreding van Frenk van Heeringen
Gele kaarten
ZDH: Gijs de Graaf
Graftdijk:
Scheidsrechter W.C. van Dorsselaer
 

Terug

 

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn