ZDH weet voorsprong niet vast te houden

 
Na ruim twee maanden geen wedstrijden door de lockdown maatregelen, kon er door ZDH 1 eindelijk weer worden gevoetbald. Opvallend genoeg was, net als in het laatste duel voor de vervroegde winterstop, Graftdijk de tegenstander. Toen stond na ruim een uur voetballen de eindstand al op het bord, 0-5.
Coach Joop Rommets had door diverse redenen, waaronder ook Corona, een kleine selectie tot zijn beschikking. Desondanks stond er een prima elftal aan de aftrap. Opvallend was dat Joost Boekel en aanvoerder Guido Boogaard van positie waren gewisseld. De laatste moest zorgen voor meer routine en fysiek op het middenveld. Dat leek in de eerste helft zijn vruchten af te werpen.
Op het kunstgras van Graftdijk werd er bij vlagen best leuk gecombineerd. Al was de thuisploeg wel gevaarlijker. ZDH ontsnapte aan een achterstand. In schier geslagen positie wist doelman Jelmer de Ruyter al liggend de bal met een vuist over de lat te stompen. Het bleek een belangrijke redding. Na ruim een half uur kwam ZDH op voorsprong. Tom Bijl werd over de rechts aan het werk gezet en gaf vanaf de achterlijn laag voor waarna Tom Reijnders eenvoudig raak kon schieten: 0-1. Het was voor de Zwaluwen de eerste treffer sinds vijf duels niet gescoord te hebben. Lang kon ZDH niet genieten van deze weelde. Tijs van Exel hield zijn tegenstander iets te lang vast en dat resulteerde in een penalty. De Ruyter werd vakkundig de verkeerde hoek ingestuurd: 1-1.
Na de thee moest ZDH tegen de harde wind in spelen. Dat leek de ploeg niet te deren. Al snel schoot Koen Jansen van buiten het strafschopgebied raak: 1-2. Opnieuw stond ZDH op voorsprong en dat was deze competitie nog zelden gebeurd. Het team was vastberaden om dit vast te houden. Met wat meer overleg had misschien een derde goal mogelijk geweest.
Na ruim een uur kwam Willem Rommets in het veld voor de 42-jarige Mike de Bruijn. De wedstrijd bleef in balans, maar toch was het plotseling 2-2. Een corner kon worden ingekopt en Boekel kon op de doellijn net geen redding brengen. Tien minuten voor tijd werd het zelfs 3-2 voor Graftdijk. Een dieptepass op Bijl kon net worden onderschept door de keeper en die leidde direct een counter in. ZDH was er nog niet klaar voor en De Ruyter kon de gang naar het net maken. Voordat ZDH kon treuren over de uit de hand gegeven voorsprong, kregen de Hoornders een strafschop toen Bijl naar de grond werd gewerkt. Captain Boogaard nam de verantwoordelijkheid, maar zijn inzet werd helaas gestopt. In de slotfase kwam Omer Maoz nog binnen de lijnen voor Reijnders. Een slotoffensief zat er niet echt in. Graftdijk maakte aan alle illusies een eind door opnieuw uit een counter de 4-2 te maken.
Volgende week gaat ZDH op bezoek in Nieuwe Niedorp. Tegen deze subtopper kwamen de Zwaluwen dit seizoen nog niet in actie.
 
13 februari 2022: Graftdijk - ZDH  4-2  (1-1)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Tijs van Exel - Barry van der El - Joost Boekel - Lars Frederici - Jens Boogaard - Koen Jansen - Guido Boogaard (C) - Mike de Bruijn (66. Willem Rommets) - Tom Reijnders (81. Moz Ȯmer).
Scoreverloop
34) 0-1 Tom Reijnders (Tom Bijl)
41) 1-1 Penalty (overtreding Tijs van Exel)
51) 1-2 Koen Jansen (Jens Boogaard)
71) 2-2
79) 3-2
80) Penalty van Guido Boogaard gestopt (overtreding op Tom Bijl)
90) 4-2
Gele kaart
ZDH: Barry van der El
Graftdijk:
Scheidsrechter A. Hessler
 
 

Terug

 

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn