ZDH geeft voorsprong weg 

 
Bijna één jaar terug speelde ZDH voor het laatst een thuiswedstrijd. Tegenstander was toen Kaagvogels (1-3). Toevallig was de ploeg uit Kolhorn vanmiddag ook weer de tegenstander. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd verloren.
ZDH voorzitter Mike de Bruijn ontving vooraf van scheidsrechter Henk A.J. Borst een beeldje van de KNVB voor het 90-jarig bestaan van de sportvereniging (1931-2021). Welke een speciale plek in de sfeervolle kantine krijgt. Daarna begon ZDH goed aan de wedstrijd op het natte veld, wat desondanks goed bespeelbaar was. Na twintig minuten stond het al 2-0 door goals van Gijs de Graaf. De eerste al na een paar minuten na een passje van Abe Roeper. De tweede schoot hij fraai in de kruising uit een vrije trap.
Na een half uur kwam Kaagvogels terug tot 2-1 toen een mislukte voorzet over doelman Jelmer de Ruyter pardoes in het doel viel. Daarvoor had spits Eric Huijbers al twee keer de paal geraakt namens de gasten. Vlak voor rust teisterde Kaagvogels ook nog de lat.
Na de thee (sommige jongens hebben liever limonade) ging Kaagvogels opzoek naar de gelijkmaker. Ondanks de kansen voor rust van de Kolhorners, was het veldspel van de Hoornders toen wel goed. In de tweede helft was dit een stuk minder. ZDH kwam er moeizaam uit en zag na een uurtje Tom Reijnders uitvallen met een enkelblessure. Zijn vervanger was Mike van der Wal die koud in het veld een goede kans kreeg uit een voorzet van Jens Boogaard.
Een kwartier voor tijd, Willem Rommets was inmiddels vervangen door de 41-jarige Mike de Bruijn, ramde Huijbers een vrije trap snoeihard van circa 25 meter achter De Ruyter: 2-2. Voor de laatste tien minuten verving Kees Lap nog de hardwerkende Jens Boogaard. Kaagvogels bleef het de Zwaluwen lastig maken en maakte vlak voor tijd op gelukkige wijze de winnende treffer. Een indraaiende vrije trap werd door Barry van der El achterwaarts over zijn eigen doelman gekopt. Een zuur resultaat voor ZDH. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Callantsoog.
 
3 oktober 2021: ZDH - Kaagvogels  2-3  (2-1)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Tijs van Exel - Barry van der El - Guido Boogaard - Willem Rommets (66. Mike de Bruijn)- Abe Roeper - Joost Boekel - Jens Boogaard (81.Kees Lap) - Koen Jansen - Tom Reijnders (61.Mike van der Wal) - Gijs de Graaf.
Scoreverloop
2) 1-0 Gijs de Graaf (Abe Roeper)
21) 2-0 Gijs de Graaf (vrije trap)
33) 2-1
75) 2-2
85) 2-3
Scheidsrechter A.J. Borst
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn