Zwaluwen komen dramatische start niet te boven

 
Ondanks alle waarschuwingen en alle goede bedoelingen vooraf, stond ZDH binnen twintig minuten met 4-0 achter tegen Oudesluis. In de eerste tien minuten zagen de meeste aanwezigen dit echter nog niet aankomen. Oudesluis had twee redelijk gevaarlijke voorzetten 'losgelaten', maar verder was de wedstrijd aardig in balans. Vervolgens knalde Oudesluis vier keer raak in minder dan tien minuten en was alle spanning verdwenen. Bij twee lange ballen werd de verdediging op snelheid geklopt, een afstandsschot verdween onhoudbaar in de hoek en snel balverlies werd genadeloos afgestraft. Zo had weinig plezier aan de nieuwe wedstrijdbal die gesponsord was door trouwe supporter Inse Daalder.
Daarna nam Oudesluis gas terug en wisten de Zwaluwen zich aardig te herpakken. Grote kansen bleven aan beide kanten uit. Vlak voor rust dook ZDH een aantal keer op voor het doel van de gasten. DaniŽl Bakker was met een schot net naast nog het dichtst bij een goal.
Na de rust bleven Tom Bijl en Bakker achter in de kleedkamer en kwamen Mike van der Wal en Abe Roeper binnen de lijnen. Dit zorgde voor een paar omzettingen en schijnbaar voor nieuwe energie. Zes minuten na rust schoof laatste man Guido Boogaard door naar voren, ging de ťťn-twee aan met invaller Roeper en plaatste de bal koel achter de doelman: 1-4.
Daarna kwam er wat geloof in de ploeg. Al lukte het niet om tot grote kansen te komen. Pas twintig minuten voor tijd maakte Gijs de Graaf na een typische Gijs-actie de 2-4. Hij kapte en draaide en schoot raak in de lange hoek. Daarna kwam er wel wat onzekerheid in de ploeg bij Oudesluis en werd het duel intenser. ZDH kon echter niet doordrukken en moest weer een nederlaag slikken.
Samen met WMC staat ZDH puntloos onderaan. Volgende week hebben de Hoornders in Den Oever een nieuwe kans om punten te pakken bij Wiron.
 
17 oktober 2021: ZDH - Oudesluis  2-4  (0-4)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Barry van der El - Tom Bijl (46. Mike van der Wal) - Guido Boogaard (C) - Lars Frederici - Joost Boekel - DaniŽl Bakker (46. Abe Roeper) - Jens Boogaard (71. Mike de Bruijn) - Koen Jansen - Tijs van Exel (86. Frenk van Heeringen) - Gijs de Graaf.
Scoreverloop
11) 0-1
12) 0-2
17) 0-3
19) 0-4
51) 1-4 Guido Boogaard (Abe Roeper)
72) 2-4 Gijs de Graaf (actie)
Scheidsrechter G. Schiering
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn