Oefenwedstrijd in plaats van competitie door Corona

 
Afgelopen zondag heeft ZDH 1 een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Texel 2 op het kunstgras in Den Burg. De competitie ligt voor ZDH 1 stil door de COVID maatregelen en het tweede team van Texel was ook vrij, waardoor een wedstrijdje snel was geregeld. Dat mag immers nog wel.
Bij de Zwaluwen ontbraken veel vaste selectiespelers zoals Gijs de Graaf, aanvoerder Guido Boogaard, Tom Bijl, Danil Bakker, Koen Jansen, Tom Reijnders, Willem Rommets, Abe Roeper en Mike van der Wal. Gelukkig wilden Moz Ȯmer, Stef Kooger en Niels Koolhof wel graag voetballen en kon coach Joop Rommets over twaalf voetballers beschikken. De gastheren hadden vier fitte jongens op de bank, dus dat zou in de loop van het duel (waarin doorgewisseld kon worden) nog wel een nadeel worden.
De Hoornders speelden een aardige eerste helft en konden de thuisploeg bij vlagen goed vastzetten op eigen helft. Een paar keer was er dreiging met name via Tijs van Exel, die verdienstelijke speelde op het middenveld. Echt nerveus kon keeper Bart Graaf er niet van worden. Aan de andere kant zag Jelmer de Ruyter een vrije trap tot zijn opluchting op de paal terechtkomen.
In de tweede helft vloeide bij ZDH de krachten weg en lukte het bijna niet meer om aanvallend een vuist te maken. Halverwege werd een voorzet door Iwen Seifert van dichtbij binnen geschoten: 1-0. Daarna raakte Jesse Blauboer namens Texel nog de lat.
Het was lekker dat er toch nog gevoetbald kon worden, want door de maatregelen is trainen na 17.00 uur niet meer mogelijk. Waarschijnlijk komt ZDH dit kalenderjaar niet meer in actie. Hopelijk kan wel op 1 januari de traditionele nieuwjaarswedstrijd plaatsvinden, maar ook dat is nog onzeker. Op dit moment is publiek niet welkom en de kantine is slechts open tot 17.00 uur. Dan wordt een receptie met een hapje en een drankje erg lastig. Dat gaat flink ten koste van de gezelligheid. Op facebook houden we onze 'fans' op de hoogte.
 
5 december 2021: Texel 2 - ZDH 1  1-0  (0-0)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Kees Lap - Barry van der El (C) - Joost Boekel - Lars Frederici - Jens Boogaard - Niels Koolhof - Tijs van Exel - Frenk Van Heeringen - Moz Ȯmer - Mike de Bruijn. Doorlopende wissel: Stef Kooger.
Scoreverloop
65) 1-0 Iwen Seifert
Scheidsrechter Erik van der Velden
 

Terug

 

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn