ZDH ook niet opgewassen tegen Wieringerwaard

 
De Zwaluwen beginnen ondanks de laatste plaats op de ranglijst elke zondag weer vol goede moed aan een nieuwe wedstrijd. Ook tegen Wieringerwaard was er weer een plan om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Dat moest wel gebeuren zonder de aanvallers Gijs de Graaf, Tom Bijl en Tom Reijnders. Tevens was Mike van der Wal niet beschikbaar. Daarom koos de teruggekeerde coach Joop Rommets, hij was twee wedstrijden afwezig, voor twee lange mannen voorin. Voorzitter Mike de Bruijn speelt daar weleens vaker, maar voor DaniŽl Bakker was het wel even schrikken.
In de eerste tien minuten ging het duel redelijk gelijk op, al kon Wieringerwaard wel dichter in de buurt van het doel komen. Na twaalf minuten kwam ZDH op achterstand. Een afgeslagen corner werd buiten het strafschopgebied opgepikt. Het lukte ZDH niet om het schot er uit te halen. Die werd van richting veranderd en meteen was Jelmer de Ruyter kansloos: 1-0. Vier minuten later leed ZDH balverlies op het middenveld en maakten de gastheren middels een dodelijke counter de 2-0. Bewonderenswaardig was dat de Hoornders het hoofd niet lieten hangen en zich zelfs wisten te herpakken. Af en toe werd er best aardig gevoetbald tot de 'zestien meter' van de thuisploeg. Het lukte niet om de beslissende pass te geven voor een goede kans.
Na de rust ging ZDH plotseling lekker voetballen. In het eerste kwartier werd Wieringerwaard keurig vast gezet op de eigen helft. Duels op het middenveld werden nu wel gewonnen en dat resulteerde in een reeks corners. Driemaal waagde de lange Bakker een poging, maar even zo vaak bleef een treffer uit. Het dichtst bij een goal was ZDH toen een voorzet van de rechterkant bijna door een verdediger in eigen doel werd getikt.
De ploeg van Rommets weigerde de aansluitingstreffer te maken en zoals vaker, valt het doelpunt dan aan de andere kant. De 3-0 was vergelijkbaar met de eerste goal van de middag. Dit keer leek het schot houdbaar, maar een rare stuit van de bal zorgde dat De Ruyter mis tastte. Eerste-paal-bewaker Barry van der El zag de bal tot overmaat van ramp nog door zijn benen gaan op de doellijn.
De wedstrijd was nu wel gelopen en ook voor ZDH was de geest uit de fles. Er werden nog wel dappere pogingen ondernomen voor de eretreffer, maar aan de andere kant kwam ZDH nog een aantal keer goed weg. Ook de wisselspelers konden daar geen verandering in brengen.
Volgende week komt Graftdijk op bezoek in Den Hoorn.
 
21 november 2021: Wieringerwaard - ZDH  3-0  (2-0)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Tijs van Exel - Barry van der El - Guido Boogaard (C) - Lars Frederici - Jens Boogaard (71. Willem Rommets) - Joost Boekel - Koen Jansen - Abe Roeper (61. Frenk Van Heeringen - DaniŽl Bakker - Mike de Bruijn (76. Kees Lap).
Scoreverloop
12) 1-0
16) 2-0
64) 3-0
Gele kaarten
ZDH: Barry van der El
Wieringerwaard: Marcel van Koperen
Scheidsrechter Peter BŲrnemann
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn