90-jarig jubileum

 
Tijdens het 90-jarig jubileum werd er ook nog gevoetbald. De selectie van ZDH speelde tegen het kampioensteam uit 2012. Dit team was niet helemaal compleet waardoor er een beroep werd gedaan op Jean-Pierre van den Biggelaar (53 jaar) en de inmiddels 40-jarige tweeling Niels en Michiel Dekker. Ook stonden DaniŽl Bakker, Gijs de Graaf, Guido Boogaard en Mike de Bruijn in de basis bij de kampioenen. Dit kwartet maakt ook nog steeds deel uit van de huidige selectie.
De oud kampioenen begonnen overtuigend en kwamen via De Graaf na een assist van Michiel Dekker verdiend op voorsporng. Ze verzuimden om door te drukken, waardoor vlak voor rust Frenk van Heeringen verraste met de gelijkmaker. Hij kopte de bal over de lange doelman Bakker heen.
Na de rust leken de 'oudjes' het duel snel willen te beslissen. Na een scrimmage bleek Pieter-Jan Eelman koelbloedig door de bal in de hoek te tikken: 2-1. Eelman was destijds ook de maker van het winnende doelpunt in de kampioenswedstrijd tegen De Koog. Hij was toen ZDH's topscorer met 24 goals. Zijn maatje Jelmer Bomas kwam tot 20 treffers en is helaas fysiek niet meer staat om zijn balgevoel te tonen op het voetbalveld. Het is wachten op de zonen van Bomas en zijn vrouw Caroline Veeger.
Er hing nog wel een derde goal in de lucht, maar de krachten leken weg te vloeien bij de routiniers. Plotseling kreeg Abe van Exel een grote kans, die verloren ging. Ook Van Heeringen ontsnapte aan de buitenspel. Helaas voor het eerste schoot hij rakelings naast de verkeerde kant van de paal. Waarna oud speler Tom Bijl, deze middag de scheidsrechter, voor de laatste keer op zijn fluit blies.
 
Zaterdag 6 mei 2023: ZDH 1 - ZDH Kampioensteam 2012  1-2  (1-1)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Jelle de Porto - Teun Hin - Barry van der El - Dennie Banda - Jens Boogaard Niels Koolhof - Sean van Heerwaarden - Lars Frederici - Frenk van Heeringen - Abe van Exel. Doorlopende wissels: Rick van Straaten en Willem Rommets
ZDH Kampioensteam 2012 - DaniŽl Bakker - Hans Berbťe - Jean-Pierre van den Biggelaar - Remco Boogaard - Guido Boogaard - Marcel Boone - Hidde Struick - Pieter-Jan Eelman - Mike de Bruijn - Gijs de Graaf - Maurits Lap. Doorlopende wissels: Niels Dekker, Michiel Dekker en Jeroen Backer. Coach Sjoerd Oosterhof (bij afwezigheid van Gerard Boogaard). Bij de kampioenen ontbraken verder: Bas Bakker, Jelmer Bomas, Bart Boogaard, Jonas Leenhouts, Daan Wessels en Peter Zijm.
Scoreverloop
0-1 Gijs de Graaf (Michiel Dekker)
1-1 Frenk van Heeringen
1-2 Pieter-Jan Eelman
Scheidsrechter C.A. Jansen
 
 
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn