Dapper ZDH houdt één helft stand bij Apollo

 
De Zwaluwen hebben vorige week het Apollo'68 één helft lastig weten te maken, maar zoals vaker dit seizoen liep de score in de tweede helft toch nog behoorlijk op. Na afloop zorgde de selectie wel voor het nodige vermaak in de kantine van de gastheren.
Binnen twee minuten stonden de Hoornders al 1-0 achter. Linksback Mike van der Wal maakte het zijjn tegenstander nog lastig, maar die kon toch schieten. Doelman Jelmer de Ruyter stond op het verkeerde been en de bal rolde de lange hoek binnen. Een grote afstraffing leek in de lucht te hangen. Toch wist ZDH zich te herpakken en wist het Apollo redelijk van het doel te houden. Met name rechtsback Jelle de Porto speelde een sterke wedstrijd. Al gingen er wel wat (kop)ballen over het doel bij corners en vrije trappen. In de tegenstoot probeerde ZDH de thuisploeg te verrassen met de snelheid van Frenk van Heeringen. Daarbij ondersteun door de verrassende spits Lars Frederici. Vlak voor rust kwam Barry van der El goed door, maar zijn vlammende schot miste richting.
Na de thee ging het opnieuw snel mis. De ZDH defensie weigerde een bal die gesmoord was vlak voor het doel op te ruimen, waarna een speler van Apollo wel kon uithalen: 2-0. Daarna speelden de Hoornders een verloren wedstrijd. Na een uur viel een mislukte voorzet bij de tweede paal in het net. En niet veel laterwerd het kwartet vol gemaakt uit een vlotlopende aanval. Vlak voor tijd zorgde een ziedend schot via de onderkant van de lat voor de 5-0.
Op het veld werd in een heerlijk zonnetje de zaken nog even snel doorgenomen. Daarna was het tijd om Apollo '68 te laten zien dat je niet hoeft te winnen om een gezellige avond te hebben.
 
Zondag 14 mei 2023: Apollo'68 - ZDH  5-0  (1-0)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Jelle de Porto - Mike de Bruijn - Teun Hin - Mike van der Wal - Jens Boogaard - Abe van Exel (46. Dirk Kalverboer) - Sean van Heerwaarden (66. Sven Schagen) - Barry van der El (C) - Frenk van Heeringen (61. Dennie Banda) en Lars Frederici.
Scoreverloop
2. 1-0
47. 2-0
60. 3-0
65. 4-0
89. 5-0
Scheidsrechter N. Th. Bakker
 
 
 
 
 
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn