ZDH weet weer wat scoren is

 
Met Apollo '68 kwam de nummer drie op de ranglijst naar Den Hoorn. De ploeg heeft nog niet verloren, terwijl ZDH de laatste weken grote nederlagen te slikken kreeg. Ook vanmiddag was het een lastige middag, maar een 0-3 ruststand was geflatteerd. Na de thee bleven de Zwaluwen van zich afbijten en kwam er een beloning in de vorm van drie goals. Helaas gold dat ook voor de club uit Hensbroek en stond er 3-6 op het scorebord.
Voor de wedstrijd ging de selectie trots op de foto met de nieuwe trainingsjassen die gesponsord zijn door hoofdsponsor Strandpaviljoen Paal 9, Stephan Hin van Verreikerverhuur Texel en Boerderij van Exel. Ook kreeg de voltallige selectie nieuwe voetbaltassen dankzij supermarkt en slager Goënga uit Den Hoorn. De hele club heeft ook voor alle leden jubileumshirts (1931-2021) geregeld, vanwege het 90-jarig bestaan. Door Corona heeft de club hier niet bij stil kunnen staan. Eerder deze zomer had Paal 9 al het nieuwe thuistenue gesponsord. Alles is geleverd dankzij een prima samenwerking met 53 Graden Noord.
In de nieuwe shirts was er nog weinig reden tot juichen geweest. Tegen Apollo '68 zou dat gezien de stand op de ranglijst ook lastig worden. Gelukkig was sneller dan verwacht doelman Jelmer de Ruyter teruggekeerd van een gebroken duim. Daarnaast was Gijs de Graaf weer hersteld van een enkelblessure en kon hij voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap verschijnen. Ook kon coach Joop Rommets op oud aanvoerder Guido Boogaard. Naast Rommets zaten er vier fitte wissels te trappelen om in te vallen.
Direct in de openingsfase vond Lars Frederici met een splijtende pass De Graaf. Hoewel hij wat aan snelheid heeft ingeboet stond hij plotseling oog in oog met de keeper. Helaas voorkwam de doelman de 1-0. Daarna bleef ZDH fel verdedigen en waar het kon de aanval zoeken. Aan de andere kant lieten de gasten zien over iets meer voetbal te beschikken en bleek met name de linksbuiten razendsnel. Halverwege de eerste helft was het deze speler die met een indraaiende voorzet voor gevaar wilde zorgen. Het leer werd echter dermate van richting veranderd dat de bal met een boog over De Ruyter in het doel viel: 0-1.
Vervolgens was het duel redelijk in evenwicht. Al had Apollo'68 het betere van het spel zonder grote kansen bijelkaar te voetballen. In de laatste tien minuten voor rust ging het toch weer mis zoals vaker dit seizoen. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied bij de achterlijn werd ingedraaid precies op het hoofd van de vrijstaande rechtsback. Ongehinderd kopte hij de 0-2 binnen. Vlak voor rust was een op het oog lichte duw genoeg voor scheidsrechter Groot om een penalty te geven. Deze werd onberispelijk raak geschoten.
Na de thee vervingen Niels Koolhof en Dirk Kalverboer Jens Boogaard en Sean van Heerwaarden. Gezien de 0-3 achterstand en dat ZDH de slag op het middenveld leek te verliezen werd er nog maar met één spits gespeeld. Blijkbaar stond nog niet iedereen goed bij de Hoornders want in no time was het 0-4.
Waar ZDH vaak het hoofd liet hangen na zo'n grote achterstand gebeurde dat vanmiddag niet. De tegenstander was met een volle touringcar naar het eiland gekomen en ook de eigen supporters waar trouw aanwezig. Dit gaf de Zwaluwen kracht om niet op te geven. Na goed doorzetten gaf De Graaf Guido Boogaard een niet te missen kans. Van dichtbij tikte de blonde middenvelder de 1-4 binnen. Daarna verzuimde Mike de Bruijn een goede combinatie met De Graaf doeltreffend af te ronden. Toch was het Apollo '68 dat de marge weer naar vier bracht. Vervolgens kreeg ZDH ook een cadeautje voor een duw in het strafschopgebied. Slachtoffer was Guido Boogaard, die ook de strafschop wist te benutten: 2-5.
Ondertussen waren Thijs Graaf en Sven Schagen binnen de lijnen gekomen voor De Graaf en Dennie Banda. De laatste had indruk gemaakt met zijn snelheid en doorzettingsvermogen. In de laatste minuten tikten de gasten van dichtbij nog de 2-6 binnen, waarna het slotakkoord was voor ZDH. Een aanval leek te stranden, maar Kalverboer wist de bal te blokken die in de voeten viel van aanvoerder Barry van der El. De Hoornder verraste de doelman met een knap schot in de bovenhoek: 3-6. Het was de eerste treffer van Van der El voor ZDH.
Ondanks de nederlaag was ZDH blij dat het team eindelijk weer wat goals had gemaakt na vijf duels droog te hebben gestaan. Dat nota bene tegen Apollo '68 dat alleen tegen Wieringerwaard meer treffers in één duel tegen had gehad dit seizoen. Volgende week volgt de inhaalwedstrijd tegen VZV in 't Veld.
 
Zondag 11 december 2022: ZDH - Apollo '68 3-6 (0-3)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Jelle de Porto - Barry van der El (C) - Teun Hin - Lars Frederici - Jens Boogaard (46. Dirk Kalverboer) - Sean van Heerwaarden (46. Niels Koolhof) - Guido Boogaard - Mike de Bruijn - Dennie Banda (66. Sven Schagen) en Gijs de Graaf (66. Thijs Graaf).
Scoreverloop
24. 0-1 Kick Hoogewerf
37. 0-2 Mees Bakker
42. 0-3 Tjibbe Jorritsma (penalty)
51. 0-4 Kick Hoogewerf
56. 1-4 Guido Boogaard (Gijs de Graaf)
62. 1-5 Kick Hoogewerf
77. 2-5 Guido Boogaard (Penalty na overtreding op Guido Boogaard)
84. 2-6 Aron de Vries
86. 3-6 Barry van der El (Dirk Kalverboer)
Scheidsrechter T. Groot
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn