Ook Callantsoog maat te groot voor ZDH

 
Het is ZDH niet gelukt om Callantsoog te verrassen. Hoewel de eerste helft tegen Petten vorige week hoop gaf, bleken de Zwaluwen vanmiddag niet in staat om het de gastheren lastig te maken. Bij rust was de achterstand met 2-0 nog te overzien. Na de thee liep de score op tot 6-0.
Ten opzichte van vorige week verving Dirk Kalverboer de afwezige Jelle de Porto. Hierdoor moest er wat geschoven worden met de posities. Het strijdplan was duidelijk en al vrij snel bleek de uitvoering ondermaats. Uiteindelijk beging vrije verdediger Mike de Bruijn een lichte overtreding op spits Duco Vos, die zelf ook de strafschop meedogenloos benutte: 1-0. Een paar minuten laten, na twintig minuten speeltijd, was het al 2-0. Slordig balverlies op het middenveld werd afgestraft. Met een fraaie pass werd rechtsbuiten Björn Wagt bereikt, die de bal knap in één keer uit de lucht op doel schoot. De bal plofte onhoudbaar achter doelman Jelmer de Ruyter in het net.
Daarna was Callantsoog heer en meester en was het wachten op meer goals. Gelukkig was de scherpte even weg bij de aanvallers en konden de Hoornders zich herpakken. Ook redde De Ruyter een paar keer erg goed. Aan de andere kant kon ZDH de doelman van Callantsoog niet testen.
Na de thee verving Niels Koolhof Kalverboer rechts op het middenveld. ZDH probeeerde beter te verdedigen, dat lukte slechts bij vlagen. Binnen het uur gooide Callantsoog de wedstrijd in het slot. Uit een corner kon de bal worden opgepikt buiten het strafschopgebied. Het schot belandde op de lat, maar de rebound kon door Jelte Bijpost van dichtbij worden binnen gekopt: 3-0. Niet veel later werd Damian Langeveld geen strobreed in de weggelegd. hij beproefde zijn geluk vanaf een meter op twintig. Het schot was niet hard, maar wel zuiver. De Ruyter wist hem net niet uit de kruising te tikken.
Vervolgens ruilde aanvoerder Barry van der El met De Bruijn van positie. Het maakte niet veel verschil. Van der El ging zelfs helemaal de mist in bij de opbouw. Hij speelde voor het eigen doel langs, waarna Wagt zijn tweede van de middag kon maken. Die complementeerde zijn hattrick door vanaf de linkerkant naar binnen te trekken en de bal met precisie in de rechterhoek te schieten: 6-0. Verder liet ZDH het niet komen. Desondanks was het een teleurstellende middag.
Op 14 (uit naar Apollo) en 21 mei (thuis tegen Nieuwe Niedorp) volgen de laatste twee competitiewedstrijden. Op 6 mei, tijdens het 90-jarig jubileumfeest, zal het kampioensteam uit 2012 een wedstrijd spelen tegen de huidige selectie. Dan zal ook oud coach Foppe de Haan vanaf 14.30 een lezing geven. 
 
Zondag 23 april 2023: Callantsoog - ZDH  6-0  (2-0)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Jens Boogaard - Mike de Bruijn - Teun Hin - Mike van der Wal - Dirk Kalverboer (46. Niels Koolhof) - Barry van der El (C) - Lars Frederici - Frenk van Heeringen - Sean van Heerwaarden (66. Jerom Verstraaten) en Abe van Exel. Bank: Thijs Graaf.
Scoreverloop
18. 1-0 Duco Vos (penalty na overtreding Mike de Bruijn)
20. 2-0 Björn Wagt
50. 3-0 Jelte Bijpost
60. 4-0 Damian Langeveld
65. 5-0 Björn Wagt
75. 6-0 Björn Wagt
Scheidsrechter P. Beijens
 
 
 
 
 
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn