Callantsoog na rust langs ZDH

 
Ondanks de beste "helft" van het seizoen, wat resulteerde in een 0-0 ruststand, ging het in het tweede bedrijf helemaal mis. Drie treffers vielen snel na rust. Net nadat de laatste twee wissels binnen de lijnen waren gekomen, viel Mike van der Wal twintig minuten voor tijd geblesseerd uit. Met tien man was het helemaal lastig voetballen voor de Hoornders. Het werd uiteindelijk 0-5.
Vorige week kreeg ZDH flink op de broek van Petten, maar tegen Callantsoog zag ZDH kansen. De selectie was ruim met vier wissels en Jens Boogaard hoefde dit keer niet te keepen. Melvin van Sambeek verving de geblesseerde Jelmer de Ruyter in het Hoornder doel. Door de ruime selectie koos coach Joop Rommets er voor om wat met de poppetjes te schuiven. Hierdoor speelde Barry van der El en Lars Frederici op het middenveld en moest het gevaar in de voorhoede komen van Sean van Heerwaarden en Mike de Bruijn.
Vanaf de aftrap lukte het ZDH om compact te spelen en om de gasten ver van het eigen doel te houden. Door de fysieke spelers op het middenveld kon ZDH zelfs op de helft van de tegenstander druk geven. Echte grote kansen bleven uit in de openingsfase. Later moest Van Sambeek wel redden met zijn voet. Aan de andere kant vond Guido Boogaard De Bruijn. Zijn aanname met de borst was niet briljant, maar verraste de verdediging én de spits zelf ook. Daardoor was de kans verkeken. Een vrije trap van aanvoerder Van der El op een mooie plek smoorde vroegtijdig. Zuur was het uitvallen vlak voor rust van Frenk van Heeringen, die voor hem op de ongebruikelijke linksback positie speelde. Hij vulde dat goed, maar moest met een blessure naar de kant voor Rick van Straaten.
In de rust was stemming goed en was er vertrouwen dat een resultaat haalbaar. Helaas ging het binnen een kwartier mis. ZDH was slordig en gaf te veel ruimte weg. Ondertussen had Dirk Kalverboer Jens Boogaard vervangen. Even later kwamen ook Abe van Exel en Thijs Graaf binnen de lijnen. Kort daarop raakte Mike van der Wal geblesseerd en ZDH moest met 10 man verder. Ondanks dappere pogingen om Callantsoog van het scoren af te houden, lukte dat niet helemaal. Het werd uiteindelijk toch weer een grote nederlaag: 0-5.
 
Zondag 27 november 2022: ZDH - Callantsoog 0-5 (0-0)
ZDH 1 - Melvin van Sambeek - Jelle de Porto (66. Thijs Graaf) - Mike van der Wal (70ste minuut geblesseerd uitgevallen) - Teun Hin - Frenk van Heeringen (41. Rick van Straaten) - Jens Boogaard (56. Dirk Kalverboer) - Barry van der El (C) - Guido Boogaard - Lars Frederici - Sean van Heerwaarden (66. Abe van Exel) en Mike de Bruijn.
Scoreverloop
0-1 Arjan van Ammers
0-2 Damian Langveld
0-3 Damian Langveld
0-4 Damian Langveld
0-5 Björn Wagt
Scheidsrechter Peter Börnemann
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn