Valse start ZDH

 
De Zwaluwen leken op weg naar een degelijke 0-0 ruststand in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. In de laatste vijf minuten wist Kaagvogels liefst drie keer te scoren. Na de rust scoorde de thuisploeg nog vier goals en viel de eindstand wel erg hoog uit.
In de laatste wedstrijd van vorig seizoen ging ZDH met 3-1 kopje onder op een natte Tweede Pinksterdag. Ook dit keer leek regen op het programma maar het bleek mee te vallen. Het was prachtig weer en goed bespeelbare Ďmatí in Kolhorn.
Ten opzichte van toen was het elftal van de Hoornders op behoorlijk wat plaatsen gewijzigd. In de openingsfase kwam ZDH een paar keer goed weg en leken de Zwaluwen nog onwennig. Gelukkig keepte Jelmer de Ruyter een prima partij en bleef het lang 0-0. Aanvallend kwamen de Hoornders weinig in het stuk voor.
Net toen iedereen dacht aan thee of koffie, ging het toch mis. Een corner werd bij de tweede paal binnen gekopt. Niet veel later werd een voorzet niet ver genoeg weggewerkt en werd er knap gescoord met een diagonaal schot in de lange hoek. Het werd nog erger toen ZDH niet stond op te letten bij een snelle vrije trap, waarna er met het nodige geluk met een volley werd gescoord: 3-0.
Na de rust probeerde ZDH zich te herpakken. Helaas maakte aanvoerder Barry van der El ongelukkig hands en de penalty werd eenvoudig benut. Er volgden nog drie treffers, waarbij de Zwaluwen niet altijd even goed stonden op te letten.
In het laatste kwartier ontstond er ook ruimte voor ZDH mede door de vele wissels. Een eretreffer zat er helaas niet. Over twee weken spelen de Zwaluwen in en tegen Wieringerwaard.
 
2 oktober 2022: Kaagvogels - ZDH  7-0  (3-0)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Jelle de Porto - Barry van der El (C) - Teun Hin - Lars Frederici - Jens Boogaard - Sean van Heerwaarden - DaniŽl Bakker (61. Rick van Straten) - Mike de Bruijn - Dirk Kalverboer (46. Abe van Exel) en Frenk van Heeringen (76. Thijs Graaf).
Scoreverloop
42. 1-0
44. 2-0
45. 3-0
50. 4-0 (penalty na hands Barry van der El)
55. 5-0
65. 6-0
70. 7-0
Gele kaart Barry van der El
Bijzonderheden Jelle de Porto, Teun Hin, Dirk Kalverboer, Rick van Straten en Thijs Graaf.
Scheidsrechter W.C. van Dorsellaer
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn