Bij ZDH iedereen blij op nieuwjaarsdag

 
Voor het eerst sinds 2020 kon er bij ZDH weer worden gevoetbald op de eerste dag van het nieuwe jaar. Al was het wel even spannend of er niet te veel regen was gevallen, maar Ruud Bakker keurde het veld gelukkig goed voor het potje tussen de selectie en oud spelers van ZDH.
Om 14.30 blies Ton Arnout op zijn fluit voor de aftrap. De jongens van het eerste kozen meteen de aanval, want bij de selectie was er wat schrik gezien de namen aan de andere kant van het veld. Beter dan volle bak vooruit, dan leidzaam afwachten. Bij de oud spelers stond topscorer Jelmer Bomas op het doel. Verder kon succes coach Gerard Boogaard ook een beroep doen op Jonas Leenhouts, Hidde Struick, Niels Dekker, de gebroeders Remco en Bart Boogaard, maar ook Pieter-Jan Eelman die 10 jaar terug de enige treffer maakte in de kampioenswedstrijd tegen De Koog. Eelman komt nog regelmatig in actie bij Texel '94 in de zaal in de eredivisie.
De openingstreffer was schitterend. Jens Boogaard lanceerde Gijs de Graaf en die verraste Bomas met een boogbal van grote afstand: 1-0. Daarna bleven de 'jonkies' de gevaarlijkste ploeg en leken de 'oudjes' wat snelheid te kort te komen. Het werd zelfs 2-0. Opnieuw was Jens Boogaard. Hij vond Mike de Bruijn, met 43 jaar niet meer zo jong, die kapte een tegenstander uit en schoot raak. Daardoor hebben De Graaf en De Bruijn nu allebei vijftien keer gescoord in nieuwjaarswedstrijden.
Vervolgens kreeg Guido Boogaard een uitgelezen kans op een derde treffer, maar Bomas wilde hier niet aan meewerken. Aan de andere kant was het af en toe dreigend. De All Stars hadden het vizier nog niet op scherp, waardoor Jelmer de Ruyter weinig te doen had.
Na de thee en limonade werd het eerste wat nonchalanter of kregen de spelers wat last van de korte nacht? Oud ZDH ging opzoek naar de aansluitingstreffer en hadden daarbij de wind in de rug. Toch had het 3-0 moeten worden. De Bruijn ging alleen op Bomas af en gunde de kans aan De Graaf. Die weifelde net te lang, waardoor het 2-0 bleef.
Vervolgens hinderde Struick De Ruyter dermate veel dat een inzet wel over de doellijn viel, maar Arnout de treffer moest annuleren. Hij had hierbij geen VAR nodig. Toch kon de 2-1 niet uitblijven. Een corner werd niet goed weggewerkt, waarna de bal opnieuw in de kluts voor het duel viel. Jelte van der Kooi, goaltjesdief van beroep, verraste alles en iedereen door met een magistrale omhaal het leer in de kruising laten vallen. Daarna nam de druk verder toe. Ook omdat ZDH 1 in de omschakeling verzuimde de aanvallende intenties van oud ZDH af te straffen.
Met zo'n vijf minuten op de klok gaf Dekker, vroeger met zijn tweelingbroer Michiel een gevaar op Noordhollandse velden met hun snelheid, een scherpe voorzet, waarna Struick de bal op de lat kopte via de handen van De Ruyter. Die daarmee, net als eerder in de wedstrijd, liet zien over super reflexe te beschikken toen hij Bart Boogaard vol ongeloof achterliet door een bal over de lat te tikken. Dit keer viel de bal van de lat opnieuw voor de voeten van Struick en die wist hier wel raad mee: 2-2.
In de slotfase golfde het spel op en neer, maar meer goals vielen er niet meer. Daardoor eindigde de titanenstrijd in een gelijkspel net als de laatste editie in 2020. Toen werd het 3-3. Overigens is de laatste zege van oud ZDH alweer van 2000. Toen wist Sieme Zijm met een hattrick de goals van Ronald Biesboer en Mike de Bruijn uit te wissen.
Na afloop was het ouderwets gezellig in de sfeervolle De Spil. Dit keer sprak oud voorzitter en erelid Jaap Lap de aanwezigen toe. Hij sprak de hoop uit dat de gezellige dorpsclub, die in 1992 bijna ter ziele was toen hij voorzitter werd, nog jaren blijft bestaan met een eerste elftal op het voetbalveld in Den Hoorn.
 
Zondag 1 januari 2023: ZDH 1 - Oud ZDH  2-2  (2-0)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Kees Lap - Barry van der El - Teun Hin - Lars Frederici - Jens Boogaard - Sean van Heerwaarden - Guido Boogaard - Mike de Bruijn - Gijs de Graaf en Abe van Exel. Doorlopende wissel: Frenk van Heeringen. Coach: Willem Rommets
Oud ZDH - Jelmer Bomas - Paul ter Steege - Joost van Heerwaarden - Jean-Pierre van den Biggelaar - Etienne van Bennekom - Jonas Leenhouts - Bart Boogaard - Remco Boogaard - Niels Dekker - Jelte van der Kooi - Pieter-Jan Eelman. Doorlopende wissels: Joop Rommets, Fedor van Elk en Hidde Struick. Coach: Gerard Boogaard
Scoreverloop
1-0 Gijs de Graaf (Jens Boogaard)
2-0 Mike de Bruijn (Jens Boogaard)
2-1 Jelte van der Kooi (-)
2-2 Hidde Struick (rebound)
Scheidsrechter Ton Arnout
 
 

Terug

 

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn