Toch prijs in Den Hoorn?

 
ZDH bood in de laatste wedstrijd van het seizoen Nieuwe Niedorp in de eerste helft goed partij. Wist zelfs te scoren, maar dat was niet genoeg voor een resultaat. Wel deed de ploeg het veel beter dan in de uitwedstrijd. Later bleek dat er toch een prijs was opgedoken in Den Hoorn. De kampioensschaal van Texel '94 werd door een aantal Zwaluwen bewaard en de volgende dag keurig afgegeven bij de kampioenen van de vierde klasse.
Eerder dit jaar ontbrak keeper Jelmer de Ruyter in de uitwedstrijd bij Nieuwe Niedorp. De veldspelers Jens Boogaard en Abe van Exel namen allebei een helft onder de lat plaats en moesten allebei zeven keer vissen. Vanmiddag stond De Ruyter wel weer op doel en dat zou veel moeten schelen. Helaas bleek Gijs de Graaf niet fit genoeg om zijn positie in de spits in te nemen. Net als vorige week mocht Lars Frederici het weer proberen. Daarbij ondersteund door Sean van Heerwaarden. De Zwaluwen besloten iets aanvallender te gaan spelen, waardoor 'stofzuiger' Jens Boogaard doorschoof naar het middenveld.
Binnen tien minuten waren het toch de gasten, die zich klaarmaken voor de nacompetitie om promotie naar de vierde klasse af te dwingen, die op voorsprong kwamen. Een hard en hoog schot in de korte hoek betekende de 0-1. Amper vijf minuten later legde de Hoornders een mooie aanval op de mat. Frederici legde de bal klaar voor Jens Boogaard en die schoof vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-1 binnen. Het betekende zijn eerste treffer voor de Zwaluwen. Ook daarna durfde ZDH af en toe de aanval te zoeken, maar moest er ook met man en macht worden verdedigd. Na een half leed ZDH balverlies en stonden er te veel Hoornders voor de bal. Met een steekpass werd de linksbuiten aan het werk gezet. Zijn inzet belandde nog op de paal, maar de rebound werd hard binnen geschoten. Vlak voor rust werd de bal geplaatst bij de tweede paal en kon een speler van Nieuwe Niedorp ongehinderd de 1-3 binnenkoppen.
In de rust bleek Mike van der Wal niet verder te kunnen. Zijn vervanger was Rick van Straaten, waardoor Frederici werd teruggehaald naar de achterhoede. Meteen vanaf de aftrap liet ZDH zich weer verrassen. Binnen een minuut was het 1-4 en was het redelijk goede gevoel over het spel in de eerste helft als sneeuw voor de zon verdwenen. Vrij snel werd ook de 1-5 gescoord, waarna Sven van Schagen Van Heeringen kwam aflossen. Het lukte ZDH amper meer om dreigend te worden en Nieuwe Niedorp had nog wel zin om doelpunten te maken. Met nog een kwart wedstrijd te gaan scoorden de gasten voor de zesde keer deze middag.
Toen een kwartier voor de tijd ook voor een zevende keer werd gescoord, kwam Willem Rommets binnen de lijnen voor Van Heerwaarden. Rommets had door blessureleed nog geen duel gespeeld, maar kon op de valreep toch nog een competitiewedstrijd meepakken. Daarna werd er met wat geluk niet meer gescoord. Vrije verdediger Mike de Bruijn haalde nog een omhaal van de lijn, waar hij eerder ook al een bal net voor de doellijn had weg kunnen schieten. 
Na de wedstrijd was het ondanks het verlies gezellig op de club samen met Nieuwe Niedorp. Met dit team hebben de Zwaluwen een goede band opgebouwd. Vorig seizoen genoten ze samen nog van een BBQ bij ZDH. Dit keer gingen beide ploegen nog een hapje eten bij hoofdsponsor Strandpaviljoen Paal 9.
Later ging een gedeelet van de selectie nog naar Den Burg om kampioen Texel'94 te feliciteren. Op een één of andere manier is toen de kampioensschaal van Texel in Den Hoorn beland, zodat ook ZDH even aan een prijs kon reuken. Wellicht geeft dit de Zwaluwen voor volgend seizoen meer kracht om beter voor de dag te komen dan dit seizoen. Een dag later bracht een delegatie van ZDH de schaal terug naar Den Burg.
 
Zondag 21 mei 2023: ZDH - Nieuwe Niedorp  1-7  (1-3)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Jelle de Porto - Mike de Bruijn - Teun Hin - Mike van der Wal (46. Rick van Straaten) - Jens Boogaard - Barry van der El (C) - Guido Boogaard - Fenk van Heeringen (61. Sven Schagen) - Sean van Heerwaarden (76. Willem Rommets) - Lars Frederici.
Scoreverloop
9. 0-1
16. 1-1 Jens Boogaard (Lars Frederici)
30. 1-2
42. 1-3
46. 1-4
51. 1-5
65. 1-6
75. 1-7
Scheidsrechter C.A. Jansen
 
 
 
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn