ZDH afgedroogd door titelkandidaat

 
De Zwaluwen Den Hoorn kwamen vorige week in de eerste helft goed voor de dag tegen Callantsoog. Na de thee zakte de ploeg weg en werden er drie geblesseerden toegevoegd aan de ziekenboeg. Alleen Sean van Heerwaarden was fit genoeg om tegen Nieuwe Niedorp te starten. Daniλl Bakker, keeper Jelmer de Ruyter, Mike van der Wal, Frenk van Heeringen, Willem Rommets en Gijs de Graaf (niet inzetbaar bij uitduels) waren allen nog geblesseerd. Ook Guido Boogaard, Rick van Straaten en Marc Vonck ontbraken waardoor het behoorlijk puzzelen was voor de technische staf.
Doelverdediger was dit keer Abe van Exel die niet ongezonden uit de “zaal” was gekomen en normaal in de spits staat. Verder speelde ZDH met een verzwaard middenveld tegen de nummer ιιn. Ondanks het strijdplan om compact te verdedigen, bleek de thuisploeg veel te goed. Daarbij ook af en toe in het zadel geholpen door fouten van de Hoornders in de opbouw. Bij de thee, die met een gevoelstemperatuur van net onder het vriespunt meer dan welkom was, hadden de Niedorpers al zeven keer kunnen juichen.
In de tweede helft werd Van Exel onder de lat vervangen door Jens Boogaard. De Zwaluwen bleven ondanks de uitzichtloze situatie strijden en fair spelen. Ook Boogaard werd zeven keer geklopt, waarvan eenmaal door de altijd hardwerkende Lars Frederici.
Volgende week komt Apollo ‘68 voor het eerst sinds 1999 weer op bezoek in Den Hoorn. Hopelijk stroomt de ziekenboeg leeg en treedt na het dieptepunt van vanmiddag voorzichtig verbetering op.
 
Zondag 4 december 2022: Nieuwe Niedorp – ZDH 14-0 (7-0)
ZDH 1 - Abe van Exel (46. Justin Zoetelief) – Jelle de Porto – Barry van der El © - Teun Hin – Dennie Banda – Jens Boogaard (2e helft keeper) – Mike de Bruijn – Sean van Heerwaarden (76. Joop Rommets) – Lars Frederici – Thijs Graaf – Dirk Kalvervoer.
Scoreverloop
9-0 Eigen doelpunt Lars Frederici
Scheidsrechter Was op laatste moment vervangen, omdat de geplande scheidsrechter het bericht had gekregen dat het duel was afgelast.
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn