Zware nederlaag in Oudesluis

 
In de laatste vier wedstrijden hadden de Zwaluwen de tegenstanders goed partij geboden, maar bij Oudesluis ging het helemaal mis. Met vijf nieuwe basisspelers aan de aftrap stond er een vrijwel nieuw team. Na acht minuten hadden de gastheren al driemaal gescoord. Uiteindelijk stokte de productie bij de dubbele cijfers.
Joop Rommets moest het zondag doen zonder Guido Boogaard, Abe van Exel, Frenk van Heeringen, Sean van Heerwaarden en Jelle de Porto, waardoor er flink geďmproviseerd moest worden. Daardoor vormden de jongste en de oudste speler van de selectie, Teun Hin en Mike de Bruijn het hart van de verdediging met daarvoor 'stofzuiger' Jens Boogaard. Helaas moest de harde werker al na een kwart wedstrijd naar de kant en kwam de licht geblesseerde Dirk Kalverboer, de enige wissel van ZDH, in het veld. Op dat momet had de tegenstander al vier kunnen juichen. De eerste treffer kwam nog met enig fortuin tot stand. De Bruijn leek voor opruiming te zorgen met een harde knal, maar door een blok bleef de bal precies voor de voeten te liggen voor Luka Vossen. Die liet Jelmer de Ruyter kansloos met een schot in de hoek. De doelman van ZDH was nog wel in een speciaal flamingo keepersshirt gehezen door zijn teamgenoten, maar het tricot bleek weinig geluk te brengen.
Bij het uitvallen van Boogaard was de wedstrijd met vier goals voor Oudesluis eigenlijk al gespeeld. Voor de rust kwam er nog een treffer bij. De Zwaluwen zaten er verslagen bij en probeerden met een paar omzettingen de defensie te versterken. Desondanks was het vrij snel na de hervatting weer raak. Toen inmiddels Oudesluis voor de negende keer had gejuicht, was er nog een kwartier te spelen. De Hoornders boorden nieuwe energie aan om met tien man het scorebord niet weer in beweging te zien komen, want Dennie Banda had inmiddels het veld verlaten. Het verzet was dapper, maar in de laatste seconde viel toch de vervelendste treffer van de hele middag. Meteen na de aftrap klonk het laatste fluitsignaal.
Met Pasen heeft ZDH een vrij weekend en kan ZDH de wonden likken. Een week later komt de trotse koploper uit Petten naar Den Hoorn.
 
Zondag 2 april 2023: Oudesluis - ZDH  10-0  (5-0)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter – Mike van der Wal – Mike de Bruijn – Teun Hin – Dennie Banda (76. Uitgevallen) – Jens Boogaard (26. Dirk Kalverboer) – Tymo Pordzik – Barry van der El – Lars Frederici – Rick van Straaten – Jerom Verstraaten.
Scoreverloop
2. 1-0 Luka van Vossen
5. 2-0 Jan-Willem Beekhuizen
8. 3-0 Luka van Vossen
20. 4-0 Demys Dijkshoorn
38. 5-0 Jan-Willem Beekhuizen
48. 6-0 Jan-Willem Beekhuizen
55. 7-0 Luka van Vossen
60. 8-0 Jan-Willem Beekhuizen
75. 9-0 Jan-Willem Beekhuizen
90. 10-0
Scheidsrechter ...
 
 
 
 
 
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn