ZDH strijdend ten onder tegen Oudesluis

 
De Zwaluwen raakten Jelmer de Ruyter donderdag kwijt met een gebroken duim. Gelukkig was Kees Lap, die wekelijks keept in de zaal op een kleiner doel, bereid om de handschoenen aan te trekken. Een dag later raakte Gijs de Graaf geblesseerd aan zijn enkel, waardoor er last minute nog twee extra spelers opgetrommeld moesten worden.
ZDH startte wat onwennig op het zonnige sportcomplex Jaap Lap. Al in de vijfde minuut kon een hoge voorzet bij de tweede paal worden teruggekopt waarna Lap van dichtbij werd geklopt: 0-1. Binnen het kwartier werd de marge verdubbeld toen de spits vanaf de rand van het strafschopgebied vrij kon uithalen. Een grote nederlaag hing in de lucht, maar de Hoornders herpakten zich knap. Op aangeven van Niels Koolhof haalde Thijs Graaf ineens uit. Zijn inzet ging hard rakelings de verkeerde kant van de paal. Even later ging een vrije trap van Lars Frederici via de muur op de paal. Uit de corner kopte Mike de Bruijn net over. Aan de andere kant ontsnapte Dennie Banda aan een rode kaart. Een speler van de gasten was doorgebroken en Banda bracht hem met een duwtje uit balans en tot val. Scheidsrechter Cor van Ham wuifde als een look a like van Bas Nijhuis weg, waardoor ZDH met elf man in de achtervolging kon blijven gaan.
In de rust werden nog wat puntjes op de i gezet en wilde ZDH met dezelfde inzet proberen terug te komen in de wedstrijd. Aanvankelijk lukte het ZDH om Oudesluis bij het eigen doel weg te houden, maar aan de andere kant bleven ook grote kansen uit. De Zwaluwen bleven vechten voor elke meter. In het laatste kwartier vloeide de krachten weg ondanks de verse krachten Abe van Exel en Aron Beijert. In de slotfase scoorde Oudesluis nog tweemaal, waardoor de eindstand toch nog redelijk groot was.
Volgende week gaat ZDH op bezoek bij het hooggeplaatste Petten.
 
Zondag 13 november: ZDH Oudesluis  0-4  (0-2)
ZDH 1 - Kees Lap - Jens Boogaard - Barry van der El (C) - Teun Hin - Lars Frederici - Niels Koolhof - Sean van Heerwaarden (76. Abe van Exel) - Mike de Bruijn - Dennie Banda - Dirk Kalverboer en Thijs Graaf (61. Aron Beijert).
Scoreverloop
5. 0-1
15. 0-2
87. 0-3
90. 0-4
Scheidsrechter Cor van Ham
 
 

Terug

 

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn