ZDH geeft koploper een uur goed partij

 
De Zwaluwen konden twee weken bijkomen van de zeperd in Oudesluis en zich tevens goed voorbereiden op het bezoek van koploper Petten aan Den Hoorn. Een uurlang werden de gasten goed in bedwang gehouden, maar daarna liep de score toch nog onnodig hoog op: 0-6.
Bij thuiswedstrijden heeft ZDH meestal voldoende spelers beschikbaar in de selectie. Vanmiddag ontbraken de nodige namen waardoor coach Joop Rommets alleen Dennie Banda en Thijs Graaf naast zich had op de bank. Graaf was er weer voor het eerst bij na zijn schedelbreuk. Verder keerden Abe van Exel, Frenk van Heeringen, Sean van Heerwaarden en Jelle de Porto terug in de basis.
Vooraf waren de verwachtingen niet hoog. ZDH staat immers onderaan en had eerder al met 10-0 verloren. Toen ontbrak doelman Jelmer de Ruyter en deed Jens Boogaard erg zijn best onder de lat. Vanmiddag werd het tactisch strijdplan in de kleedkamer nog eens goed doorgenomen om Petten het voetballen onmogelijk te maken. Vanaf het begin stonden de Hoornders goed en moest de titelkandidaat erg zijn best doen om gevaarlijk te worden. Pas na een kwart wedsrtrijd ontstonden er een aantet grote kansen en ontpopte De Ruyter zich tot een onneembare vesting. Daarbij ook goed geholpen door zijn verdedigers. Vlak voor rust leek zelfs even ZDH op voorsprong te komen. Teun Hin plaatste een vrije trap in de 'zestien', die door Van Heeringen kon worden opgepikt. Zijn afgemeten voorzet werd door Van Heerwaarden van dichtbij ingetikt. De grensrechter van Petten had echter buitenspel geconstateerd wat op zijn minst dubieus was. Het Hoornder feestje ging niet door. Aan de andere kant viel er ook een bal achter de defensie, die door rechtsbuiten kon worden meegenomen. Hij verschalkte De Ruyter met een schuiver door zijn benen: 0-1.
In de pauze was er teleurstelling dat er ondanks het harde werken en de goede organisatie toch een achterstand was. Het plan bleef hetzelfde, stug verdedigen en hopen op aanvullende impulsen in de omschakeling.
Zoals vaker vloeide de krachten weg bij de Zwaluwen. Binnen het uur werd het 0-2 toen een hard schot houdbaar leek, maar De Ruyter weggleed bij zijn afzet. Vlak daarvoor was er opnieuw een goal van ZDH afgekeurd (Barry van der El) afgekeurd wegens een overtreding. Daarna nam Petten het heft stevig in handen. Twintig minuten voor tijd werd het 0-3 toen De Ruyter een hoge voorzet niet goed verwerkte. Zuur voor de Hoornder, omdat totdat moment ook een aantal zekere treffers had weten te voorkomen.
Ondertussen waren Banda en Graaf in de ploeg gekomen voor Van Heeringen en Van Exel. Vervolgens liep de score flink op. Een Zwabber schot bleek onhoudbaar: 0-4. In de laatste paar minuten maakte aanvoerder Arvith Vos nog twee goals. Eerste ramde hij een afvallende bal snoeihard tegen de touwen. In de laatste seconde verzilverde hij een indirecte vrije trap die was gegeven, omdat De Ruyter een terugspeelbal van Lars Frederici zou hebben opgepakt.
Al met al betekende het de grootste thuisnederlaag van het seizoen, terwijl dit in de rust nog niet het scenario hoefde te zijn. Positief is wel dat er een uurlang als team goed verdedigd werd. Over twee weken mag ZDH in Callantsoog laten zien het ook een subtopper moeilijk te kunnen maken.
 
Zondag 16 april 2023: ZDH - Petten  0-6  (0-1)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Jelle de Porto - Mike de Bruijn - Teun Hin - Mike van der Wal - Jens Boogaard - Abe van Exel (71. Thijs Graaf) - Barry van der El (C) - Lars Frederici - Frenk van Heeringen (61. Dennie Banda) - Sean van Heerwaarden.
Scoreverloop
40. 0-1 Bart Knol
55. 0-2 Stefan Roersma
70. 0-3 Raiko Brugman
80. 0-4 Stefan Roersma
88. 0-5 Arvith Vos
90. 0-5 Arvith Vos
Gele kaart: Barry van der El (ZDH) en Dominic Bakker (coach Petten)
Scheidsrechter Danny Ligthart
 
 

Terug

 

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn