Middag om snel te vergeten

 
De Zwaluwen Den Hoorn zijn tegen promotiekandidaat Petten tegen een grote nederlaag gelopen. Ondanks alle goede bedoelingen ging het al snel mis en lagen de eerste vier goals na zo'n twintig minuten achter invalkeeper Jens Boogaard. Hij verving de geblesseerde Jelmer de Ruyter. Daarna lukte het ZDH wel om compacter te spelen en de aanval van Petten te stoppen. Af en toe kropen de Hoornders uit hun schulp en kregen Frenk van Heeringen en Abe van Exel aardige kansen. Een vrije trap van aanvoerder Barry van der El zorgde ook voor het nodige gevaar. Toch sloeg de thuisploeg vlak voor rust voor een vijfde keer toe.
De thee was meer dan welkom. Niet alleen vanwege de tussenstand, maar ook vanwege het koude weer. Vol goede moed begon ZDH aan het tweede bedrijf. Binnen een minuut gleed Van der El een voorzet over zijn eigen doellijn en was het broze moreel al weer geknakt. Vervolgens lukte er weinig meer en kon Petten nog drie keer scoren. In het laatste half uur was de spirit bij Petten een beetje weggeëbd. De Zwaluwen bleven ondanks de teleurstellende tussenstand en het inmiddels mistroostige weer een tiende goal te voorkomen. In de slotfase viel deze treffer toch nog. Vermeldenswaardig is nog het debuut van Sven Schagen in de tweede helft. Hij bood Van Heeringen nog een mogelijkheid om iets terug te doen met een actie op de achterlijn. De inzet van 'de notaris' werd echter gekraakt.
Volgende week komt Callantsoog naar Den Hoorn. Deze ploeg heeft acht punten uit zeven wedstrijden en werd door ZDH vorig seizoen verrast met een nederlaag. Het werd toen 4-2 voor de Zwaluwen.
 
Zondag 20 november 2022: Petten – ZDH 10-0 (5-0)
ZDH 1 - Jens Boogaard – Jelle de Porto – Mike van der Wal – Teun Hin – Lars Frederici – Dirk Kalverboer (46. Sven Schagen) – Barry van der El © - Mike de Bruijn – Thijs Graaf (61. Tim Kortekaas) – Frenk van Heeringen – Abe van Exel.
Scoreverloop
5. 1-0 Kevin Stins
12. 2-0 Bart Knol
14. 3-0 Patrick Pronk
21. 4-0 Kevin Stins
44. 5-0 Bart Knol
46. 6-0 Eigen doelpunt Barry van der El
50. 7-0 Stefan Roersma
55. 8-0 Thijmen Langendijk
60. 9-0 Thijmen Langendijk
83. 10-0 Chris Borgelt
Scheidsrechter W. van der Laan
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn