Vernieuwd ZDH wint eerste wedstrijd

 
ZDH speelde vanmiddag in en tegen Oosterend de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Bij de Zwaluwen zijn een aantal spelers vertrokken, maar gelukkig ook veel nieuwe voetballers voor teruggekomen. Ook bij Oosterend waren er de nodige mutaties, waardoor Oosterend heeft gekozen om komend seizoen in de reserve klasse te gaan spelen met onder andere het tweede van De Koog en het derde van Texel. ZDH blijft gewoon in 5A spelen bij de eerste elftallen.
Een jaar terug speelden de ploegen ook tegen elkaar. Toen haalde Oosterend de dubbele cijfers en wist alleen Gijs de Graaf tegen te scoren. Vanmiddag startte de Hoornders best sterk met in de basis Abe van Exel, die veel jongens enthousiast had gemaakt om in Den Hoornd te gaan voetballen, Dirk Kalverboer en de 17-jarige Teun Hin. Een ander opvallend gezicht was Sean van Heerwaarden, die in Amsterdam werkt, maar nog veel te vinden is op Texel.
ZDH was al een aantal keer gevaarlijk geworden en maakte aanspraak op de openingstreffer. Die viel ook na een minuut op twintig. Linksback Lars Frederici stuurde met een ingooi Mike de Bruijn diep en die schoot oog in oog met de keeper beheerst raak: 0-1. Daarna had ZDH de score met wat meer overleg kunnen opvoeren, dat lukte niet. Aan de andere kant bleven grote kansen uit en leek doelman Jelmer de Ruyter een rustige middag te krijgen.
Na de rust was plotseling Oosterend de bovenliggende partij. ZDH raakte de bal snel kwijt en wist deze niet meer snel te veroveren. Mogelijk lag het aan conditie of Oosterend was gewoon scherper na het kopje thee. Dankzij De Ruyter bleef de gelijkmaker uit. In een aantal één tegen één situaties redde hij bekwaam en eenmaal tikte hij een schot van Ruud Hof uit de bovenhoek. Daardoor won ZDH de eerste wedstrijd van het seizoen met 1-0. Over twee weken start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Wiron.
 
10 september 2022: Oosterend zondag 2 - ZDH  0-1  (0-1)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Jens Boogaard, Barry van der El (C), Teun Hin en Lars Frederici - Dirk Kalverboer, Sean van Heerwaarden, Gijs de Graaf en Mike de Bruijn - Abe van Exel en Fenk van Heeringen. Doorlopende wissels: Daniël Bakker, Marc Vonck en Thijs Jan Graaf.
Scoreverloop
0-1 Mike de Bruijn (Lars Frederici)
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn