ZDH verliest van Luuk Burger

 
De Zwaluwen hebben niet kunnen genieten van de herstart van de competitie. In 't Veld bleek Luuk Burger niet te stoppen. Hij maakte vijf van de zeven treffers, terwijl de Hoornders de keeper van VZV niet echt konden testen.
Voor uitwedstrijden is het vaak puzzelen voor coach Joop Rommets. DaniŽl Bakker en Willem Rommets zijn langdurig geblesseerd en Gijs de Graaf is niet beschikbaar voor wedstrijden buiten het eiland. Tel daar bij op dat ook oud aanvoerder Guido Boogaard minder vaak kan meedoen. Gelukkig hebben Niels Koolhof en Dennie Banda de selectie tussentijds versterkt, waardoor er meer mogelijkheden zijn.
Naar VZV waren dertien Zwaluwen afgereisd. Daarbij moet worden aangetekend dat Mike van der Wal nog niet helemaal is hersteld van een enkelblessure die hij een paar maanden terug opliep. Hij nam plaats op de bank. Doordat Sean van Heerwaarden niet aanwezig was, werd Lars Frederici naast Mike de Bruijn op het middenveld gezet.
Vooraf was ZDH beducht voor Luuk Burger, de rechterspits van de thuisploeg, die ook in eerdere onderlinge duels makkelijk tot scoren wist te komen. Het bleek aan dovemansoren gezegd, want na ruim ene half uur had hij al een hattrick gemaakt. Vrijwel telkens op identieke wijze. Hij gaf gelegenheids linksback Frenk van Heeringen het nakijken, trok naar binnen en schoot met zijn linker raak. Tussen de eerste en tweede treffer speelde ZDH best aardig en gaf het goed partij. Desondanks bleven kansen uit. In de laatste paar minuten voor rust scoorde Burger nogmaals en viel de vijfde treffer ongelukkig uit de kluts bij een corner.
In de rust probeerde ZDH het team beter neer te zetten. Gekozen werd om De Bruijn en laatste man Barry van der El laten ruilen. Ook omdat aanvoerder Van der El al een gele kaart achter zijn naam had staan. Tevens kwam Thijs Graaf in het veld voor Abe van Exel.
Lang hield ZDH de defensie gesloten na de thee en kon het zelf wat speldenprikjes uitdelen. Behalve een paar corners en wat balbezit op de helft van de tegenstander kwamen de gasten niet. Ruim een kwartier voor tijd leed ZDH slordig balverlies en kwamen er drie spelers op De Bruijn af. Het leek goed af te lopen toen Burger de bal pas op de acherlijn onder controle kon krijgen. Zijn afgemeten voorzet was te hoog voor doelman De Ruyter, waarna op de doellijn de zesde goal kon worden binnengekopt. Vervolgens moest Frederici met een enkel kwetsuur naar de kant en kwam Van der Wal nog het veld in voor het laatste kwartier. In de slotfase verzuimde ZDH om een geplaatst schot van Burger te blokkeren en kwam de eindstand op het scorebord.
Volgende week reist de gezelligste ploeg van de vijfde klasse af naar Den Oever voor het duel tegen Wiron.
 
Zondag 29 januari 2023: VZV - ZDH  7-0  (5-0)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Jelle de Porto - Barry van der El (C) - Teun Hin - Frenk van Heeringen - Jens Boogaard - Mike de Bruijn - Lars Frederici (76. Mike van der Wal) - Dennie Banda - Dirk Kalverboer en Abe van Exel (46. Thijs Graaf).
Scoreverloop
11. 1-0 Luuk Burger
26. 2-0 Luuk Burger
32. 3-0 Luuk Burger
44. 4-0 Luuk Burger
45. 5-0 Sandor Burgering
72. 6-0 Pieter van der Fluit
86. 7-0 Luuk Burger
Gele kaart Barry van der El
Scheidsrechter A. Kiel
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn