ZDH verliest met opgeheven hoofd van VZV

 
Twee maanden geleden leden de Zwaluwen een forse nederlaag in 't Veld. Het werd toen 7-0 met vijf goals van rechtsbuiten Luke Burger. Vanmiddag stond ZDH beter, maar viel de 0-1 in de laatste seconde voor rust. Ondanks mogelijkheden voor de Hoornders op een treffer, ging VZV met een 0-3 zege naar huis.
Ten opzichte van de laatste wedstrijd, 0-3 verlies van Wieringerwaard, verving Abe van Exel Dirk Kalverboer in de basis. ZDH speelde weer met een verzwaard middenveld met Jens 'Stofzuiger' Boogaard vlak voor zijn defensie. Lars Frederici moest proberen om Burger van score te houden met in de rug gedekt door Guido Boogaard. Dat lukte in de eerste helft best aardig. Al kwamen de Hoornders goed weg toen de topscorer in kansrijke positie een slap rollertje produceerde. Eenmaal vond hij Jelmer de Ruyter op zijn pad. In de rebound schoot hij ruim over.
In het laatste kwartier zocht ZDH brutaal de aanval. Barry van der El, die zich heeft ontwikkeld van voorstopper tot een dynamische middenvelder, ging voor een spectaculaire volley uit een voorzet van Sean van Heerwaarden, die helaas de juiste richting miste. Een tweetal corners leidde ook niet tot succes. Een goede aanval werd gestuit door een overtreding. De vrije trap van Guido Boogaard ketste van de muur af. In de laatste minuut kreeg ZDH een ingooi bij de hoekvlag van VZV. De inworp kwam bij de aanvoerder van de gasten en die 'peerde' de bal naar voren. De bal werd opgepikt en Burger werd gelanceerd. Guido Boogaard wist hem op te houden, maar de goalgetter trok toch naar binnen en verraste De Ruyter met een ogenschijnlijk houdbaar schot in de korte hoek: 0-1.
Tijdens de limonade was er teleurstelling dat de rust niet was gehaald zonder schade. Toch was er een goed gevoel over het spel en was er geloof dat het duel nog niet verloren was. Vol goede moed trokken de Zwaluwen ten aanval, maar het was VZV wat gevaarlijk werd. Eerst zorgde een vlagsignaal dat de 0-2 werd voorkomen, maar even later was het toch 0-2 door een kopbal uit een voorzet. Vlak daarvoor had routinier Mike de Bruijn nog zijn geluk beproefd met een poging uit de middencirkel. Met de wind mee was het geen gekke gedachte, maar de uitvoering liet de wensen over.
Vervolgens kwam Niels Koolhof in het veld voor Sean van Heerwaarden die wat dizzy was na een botsing. Koolhof verscheen na een pass van Van der El alleen voor de doelman, maar die bleek de sterkste in het duel. Toen na zeventig minuten de 0-3 werd gemaakt door wie anders dan Burger, was de wedstrijd gespeeld. Desondanks ging ZDH opzoek naar de eretreffer met de invallers Kalverboer en Mike van der Wal voor Van Exel en Frederici. De Bruijn zag een volley van 'randje zestien' net langs de verkeerde kant van het aluminium gaan. En bij een paar ander kansrijke situaties maakten de Zwaluwen net de verkeerde keuzes.
De nederlaag was vooraf voor de meeste geen verrassing. Toch konden de Zwaluwen met opgeheven hoofd het voetbalveld verlaten. De ploeg gaat al beter spelen en tegenstanders moeten meer moeite doen om het duel te winnen. 
Volgende week speelt ZDH een uitwedstrijd tegen subtopper Oudesluis.
 
Zondag 26 maart 2023: ZDH - VZV  0-3  (0-1)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Jelle de Porto - Teun Hin - Guido Boogaard - Lars Frederici (71. Mike van der Wal) - Jens Boogaard - Abe van Exel (71. Dirk Kalverboer) - Sean van Heerwaarden (56. Niels Koolhof) - Barry van der El (C) - Frenk van Heeringen en Mike de Bruijn.
Scoreverloop
45. 0-1 Luke Burger
55. 0-2 Giel Stam
70. 0-3 Luke Burger
Gele kaart Jari Zomerdijk (VZV)
Scheidsrechter Ben Visser
 
 

Terug

 

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn