Ook Wiron stuurt ZDH zonder punten naar huis

 
De Zwaluwen hadden goede hoop om in Den Oever de eerste punten te pakken van dit seizoen. Er waren vier wisselspelers beschikbaar en aanvoerder Barry van der El had de winnende opstelling bedacht. Hoewel ZDH in het laatste kwartier voor rust dichtbij de openingstreffer was, counterde Wiron vlak voor de thee naar de 1-0. In de tweede helft lukte het de Zwaluwen niet om dit om te keren: 3-0.
In de Heldersche Courant had Van der El vol bravoure in een interview gesproken dat Wiron te pakken was met enkele aanpassingen in de opstelling. Coach Joop Rommets vond de keuzes niet zo vreemd en beloonde dit initiatief. Daardoor keerde Guido Boogaard terug als laatste man en werd het centrum van het middenveld gevormd door Lars Frederici en Van der El zelf. De goals moesten komen van Sean van Heerwaarden en Mike de Bruijn. Ook Dennie Banda en Niels Koolhof hadden een basisplaats.
De openingsfase was onwennig en rommelig. Mede door het hobbelige en gladde veld. De thuisploeg ging hier iets beter mee om en werd ook als eerste gevaarlijk. Gelukkig keepte Jelmer de Ruyter attent en was de verdediging op het laatste moment net scherp genoeg om een tegentreffer te voorkomen. Langzaam maar zeker kwam ZDH beter uit de verf. Pas in het laatste kwartier lukte het echt om druk te zetten en dat resulteerde in een aantal corners, waar duidelijk meer op getraind kan worden. Eenmaal kopte Koolhof bij de tweede pal net naast. Daarna raakte Van der El met een vrije trap de bovenkant van de lat. Het dichtst bij een goal was De Bruijn. Hij onderschepte een breedtepass, kapte de laatste man uit en stifte de bal van de rand van de zestien op doel. Keeper Mark Poepjes leeg geklopt, maar wist op knappe wijze de bal nog met één vuist naast te tikken. De daaropvolgende hoekschop werd uitverdedigd tot net buiten het strafschopgebied en met twee passes stond plotseling een aanvaller oog in oog met De Ruyter. Die kon erger niet voorkomen: 1-0.
De teleurstelling was groot in de pauze, maar ook waren er complimenten van Rommets voor het getoonde spel en de strijdlust. Met nieuwe energie kwam de ploeg het veld weer op. Gesteund door het 'windje mee', moest de gelijkmaker mogelijk zijn. Het was echter de tuisploeg die scoorde. Een diepe bal viel achter de verdediging en De Ruyter twijfelde even om uit te komen. Een Wieringer was eerder bij de bal en met een boogbal die precies in de hoek plofte werd het 2-0.
Vlak voor de goal hadden Frenk van Heeringen en Koolhof het veld verlaten voor Dirk Kalverboer en Abe van Exel. Wellicht zorgde de omzettingen voor desorganisatie. Later kwamen Thijs Graaf en Sven Schagen nog voor Banda (die al een gele kaart had) en Van Heerwaarden. De laatste had De Bruijn nog met een mooie voorzet vrijgespeeld, maar die had te veel tijd nodig om de spanning terug te brengen in de wedstrijd.
In de slotminuten was de pijp wel leeg en kon Wiron het scorebord voor een derde keer in beweging brengen. Toch nog een afgetekende nederlaag en dat voelde als een grote teleurstelling. Volgende week volgt de eerste thuiswedstrijd van dit jaar tegen Kaagvogels.
 
Zondag 5 februari 2023: Wiron - ZDH  3-0  (1-0)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Dennie Banda (71. Thijs Graaf) - Guido Boogaard - Teun Hin - Frenk van Heeringen (61. Dirk Kalverboer) - Jens Boogaard - Barry van der El (c) - Lars Frederici - Niels Koolhof (61. Abe van Exel) - Sean van Heerwaarden (71. Sven Schagen) en Mike de Bruijn.
Scoreverloop
43. 1-0
60. 2-0
86. 3-0
Gele kaarten Niels de Visser (Wiron) en Dennie Banda (ZDH)
Scheidsrechter W.C. van Dorsselaer
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn