ZDH ten onder tegen Wiron

 
Het is de Zwaluwen niet gelukt om Wiron in eigen huis te verslaan. De Wieringers hadden net als ZDH nog geen punten gepakt, dus vooraf leek het een ideaal moment om afstand te nemen van de onderste plaatsen. De gasten bleken te beschikken over een snelle voorhoede en maakten minder fouten dan de Hoornders, waardoor de punten terecht mee gingen naar Den Oever.
In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen had coach Joop Rommets een ruime selectie. Hij koos er voor om de teruggekeerde aanvoerder Barry van der El centraal achterin te zetten met Teun Hin. Verder kreeg Guido Boogaard na zijn blessure zijn eerste basisplaats centraal op het middenveld. Ook kon Rommets gebruik maken van goalgetter Gijs de Graaf.
Ondanks de hooggespannen verwachtingen vooraf, liet ZDH het niet zien. Het spel was heel slordig, waardoor er veel balverlies werd geleden. Dat gold ook voor Wiron, maar die konden altijd nog de lange bal spelen op de rappe Bogdan Macari. De spits verscheen zo'n vijf keer oog-in-oog met Jelmer de Ruyter. De doelman van ZDH bleek een grote sta in de weg met knappe reddingen. Toch ging het na een half uur mis. De linksbuiten waagde een schoot, raakte de bal totaal verkeerd, maar het leer viel met een rare boog over De Ruyter: 0-1.
ZDH stelde daar veel te weinig tegenover. Uit een vrije trap van De Graaf had gescoord kunnen worden. Drie Zwaluwen hadden de bal voor het intikken. Alle drie kwamen ze net te kort. Daarvoor had De Graaf recht op de keeper geschoten en nog voor rust raakte hij van dichtbij de paal op aangeven van Mike de Bruijn.
Tijdens de rust was de teleurstelling groot. Er was ook geloof dat het beter kon en de wedstrijd nog niet was verloren. Vrij snel na de thee ging het mis. Een pass van Jens Boogaard kwam niet aan, waarna door Wiron meteen de diepte werd gezocht. Dat betekende 0-2, waardoor de inhaalrace nog moeilijker werd.
ZDH werd sterker en Wiron kreeg beduidend minder grote kansen dan in het eerste bedrijf. Gijs de Graaf raakte de buitenkant van de paal en na een pass van Van der El zag De Bruijn zijn schot in de korte hoek worden gekeerd door doelman Mark Poepjes. Uiteindelijk was het de jongste Zwaluw die de aansluitingstreffer wist te maken. Eerst werd een schot van Hin nog geblokt. In de rebound was zijn droge schot van net buiten het strafschopgebied goed genoeg voor de 1-2.
In de slotfase nam ZDH meer risico. Het voetbal bleek niet genoeg voor de gelijkmaker en in de laatste seconde maakte Wiron uit een counter de 1-3.
Volgende week speelt ZDH opnieuw thuis. Dan komt WMC, eveneens nog puntloos, naar Den Hoorn. Vorig seizoen pakte ZDH nog vier punten tegen de ploeg uit Heerhugowaard.
 
Zondag 23 oktober 2022: ZDH - Wiron 1-3 (0-1)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter Jens Boogaard - Barry van der El (C) - Teun Hin - Lars Frederici - Mike de Bruijn - Sean van Heerwaarden (71. Thijs Graaf) - Guido Boogaard - Frenk van Heeringen (46. Rick van Straaten) - Gijs de Graaf en Abe van Exel (61. Dirk Kalverboer).
Scoreverloop
30. 0-1
55. 0-2
75. 1-2 Teun Hin (schot)
90. 1-3
Gele kaarten Sami Wijnberg, Marijn Kuit, Bogdan Macari en Koen de Visser (allen Wiron)
Scheidsrechter R. van Lith
 
 

Terug

 

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn