Balvaardig WMC verslaat Zwaluwen

 
ZDH had goede hoop om tegen nummer laatst de eerste punten van het seizoen te pakken. Vorig seizoen behaalden de Zwaluwen immers nog vier punten tegen de Heerhugowaarders. Vanmiddag bleken de gasten over een balvaardige ploeg te beschikken en veel snelheid. Ondanks een 0-0 ruststand ging WMC terecht met de drie punten naar huis: 0-4.
Coach Joop Rommets moest noodgedwongen twee wijzigingen aanbrengen in de basis, omdat Gijs de Graaf en Lars Frederici afwezig waren. Daardoor stonden Jelle de Porto en Mike van der Wal aan de aftrap. Daarnaast verwees hij Dirk Kalverboer Abe van Exel naar de bank.
Vanaf het eerste fluitsignaal bleek WMC veel handige spelers te hebben die een balletje door de benen spelen en lichaamschijnbewegingen als een tweede natuur zien. Toch kopte Mike de Bruijn ZDH bijna op voorsprong, maar zijn inzet, uit een corner van Guido Boogaard, werd van de lijn gehaald. Er deden zich nog een paar mogelijkheden voor de Hoornders voor zonder succes. Aan de andere kant regende het kansen voor WMC met ballen voorlangs, op het aluminium of goede reddingen van doelman Jelmer de Ruyter. Ondanks het overwicht voor WMC haalde ZDH zonder kleerscheuren de rust.
Tijdens de thee bleek Jens Boogaard niet verder te kunnen. hij werd vervangen door Van Exel. Na de hervatting stond het in vier minuten plotseling 0-2 voor WCM. Nog binnen het uur was al 0-3 na een te kort tikkie terug. De wedstrijd was gespeeld en ZDH had het moeilijk. In het laatste kwartier, met ondertussen Thijs Graaf voor Kalverboer en Marc Vonck voor Mike van der Wal, aasde ZDH op een eretreffer. Van Exel zag een inzet door de keeper op de paal worden getikt. De Bruijn schoot gehaast de bal over de kruising. Ook een paar andere mogelijkheden liet ZDH onbenut, terwijl WMC uit een voorzet nog de 0-4 binnentikte.
Volgende week wacht de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen VZV.
 
Zondag 30 oktober: ZDH WMC 0-4 (0-0)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter Jelle de Porto - Barry van der El (C) - Teun Hin - Mike van der Wal (61. Marc Vonck) - Jens Boogaard (46. Abe van Exel) - Sean van Heerwaarden - Guido Boogaard - Mike de Bruijn - Dirk Kalverboer (71. Thijs Graaf) en Frenk van Heeringen.
Scoreverloop
46. 0-1
49. 0-2
57. 0-3
80. 0-4
Scheidsrechter R. Parmessar
 
 

Terug

 

 

s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn