ZDH verliest met jubilaris Mike de Bruijn van Wieringerwaard

 
Het is ZDH zondag niet gelukt om eerste overwinning van het seizoen een goed vervolg te geven. ZDH bood subtopper Wieringerwaard op eigen terrein goed tegenstand, maar verloor wel: 0-3.
Voor de aftrap werd Mike de Bruijn in het zonnetje gezet, omdat hij zijn 500ste competitiewedstrijd ging spelen. Naast bloemen waren er mooie woorden van erelid en oud-voorzitter Jaap Lap voor de routinier, die in september 1999 voor het eerst voor ZDH 1 in actie kwam en op drieënveertigjarige leeftijd nog steeds een vaste kracht is. Hij bleef er bescheiden onder. “Ik ben nog lang geen mister ZDH. Ik heb begrepen dat Henk de Ruyter in het verleden zelfs zevenhonderd wedstrijden in ZDH 1 heeft gespeeld.”
Precies één maand geleden beleefde ZDH een memorabele wedstrijd. Tegen Kaagvogels stond de ploeg met 2-1 voor toen Thijs Graaf met een schedelbreuk uitviel. Met nog twintig minuten op de klok, werd het duel gestaakt. In overleg met de KNVB en Kaagvogels werd besloten om de resterende speeltijd niet uit te spelen, zodat de eerste overwinning van het seizoen een feit was. Sindsdien kwam ZDH niet meer in actie, totdat Wieringerwaard op bezoek kwam.
Voortbordurend op het succes tegen Kaagvogels kreeg Jens Boogaard weer de rol van stofzuiger op het middenveld, vlak voor de eigen verdediging. Mike de Bruijn, vorige maand vrije verdediger, was nu de enige spits, als vervanger van de geblesseerde en pas getrouwde Gijs de Graaf. Guido Boogaard nam de plek centraal achterin. Ook aanvoerder Barry van der El en Lars Frederici keerden terug in de basis.
Verdedigend had ZDH de zaakjes goed op orde. Toch kwam het na ruim een kwartier op achterstand, toen de rechtsbuiten van Wieringerwaard naar binnen draaide en keeper Jelmer de Ruyter verraste met een schot in de verre hoek. Vlak daarna had De Bruijn de stand gelijk kunnen trekken, maar na een mooi passje van Barry van der El treuzelde de spits net te lang. Ook de snelle Frenk van Heeringen kreeg een mooie kans, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Vlak voor rust ging het plotseling twee keer mis voor ZDH bij een vrije trap. Wieringerwaard, dat een paar lange spelers in de gelederen heeft, profiteerde beide malen met een knappe kopbal.
Coach Joop Rommets gaf zijn spelers in de rust de complimenten voor het spel, maar had ook gezien dat de Zwaluwen aanvallend weinig in de melk te brokkelen hadden. Hij besloot middenvelder Sean van Heerwaarden wat meer naar voren te schuiven. Om het gevaar van Wieringerwaard in de lucht te bezweren, moest De Bruijn bij vrije trappen en corners zijn verdediging assisteren. Abe van Exel en Rick van Straaten waren de verse krachten, als vervangers van Dirk Kalverboer en Frenk van Heeringen.
ZDH streed na rust voor wat het waard was, maar slaagde er niet echt in gevaarlijk te worden, terwijl Wieringerwaard niet meer zo nodig hoefde. Toch moest keeper De Ruyter nog twee keer in actie komen.
Sven Schagen kwam nog binnen de lijnen voor Van Heerwaarden en Mike van der Wal mocht na drie maanden blessureleed weer wat ritme opdoen op de plek van Teun Hin. Hij liet zich meteen gelden met een stevige sliding. Dat kwam op een gele kaart te staan. Ondanks de nodige slordigheden bij beide ploegen, vielen er geen doelpunten meer.
Komende zondag is ZDH opnieuw vrij, de week daarop komt VZV naar Den Hoorn.
 
Zondag 12 maart 2023: ZDH - Wieringerwaard  0-3  (0-3)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter - Jelle de Porto - Teun Hin (81. Mike van der Wal) - Guido Boogaard - Lars Frederici - Jens Boogaard - Dirk Kalverboer (46. Abe van Exel) - Sean van Heerwaarden (66. Sven Schagen) - Barry van der El (C) - Frenk van Heeringen (46. Rick van Straaten) - Mike de Bruijn.
Scoreverloop
15. 0-1 Rezan Ibrahim
38. 0-2 Mathijs Wonder
45. 0-3 Malvin Robert
Gele kaart Mike van der Wal
Scheidsrechter Jan Loew
 
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn