Zwaluwen houden lang stand in Wieringerwaard

 
ZDH kwam verrassend op voorsprong, maar na rust werd de druk te groot en liep Wieringerwaard uit naar een grote overwinning.
De Hoornders speelden pas hun tweede wedstrijd in de competitie, terwijl de tegenstander al voor de vierde keer in actie kwam. Verder miste ZDH de nodige spelers door blessures en andere omstandigheden. Tijdens de warming up bleek Guido Boogaard ook niet fit genoeg om te starten, waardoor er toch nog geschoven moest worden in de opstelling. Het centrum van de verdediging werd gevormd voor Mike van der Wal en Teun Hin. Ook omdat aanvoerder Barry van der El ontbrak.
In de openingsfase voorkwam Lars Frederici met een machtig blok dat de spits van de gastheren de bal in een leeg doel kon schuiven. Daarna regende het corners. Ondanks een paar hachelijke momenten overleefde ZDH deze storm. Sterker nog, na tien minuten pakte de keeper van Wieringerwaard een terugspeelbal op na drukzetten van Abe van Exel. Dit leverde een indirecte vrije trap op in het strafschopgebied. Mike de Bruijn besloot de vrije trap toch in één keer op doel te schieten in de hoop dat de bal via de muur het doel in zou gaan. Dat plan lukte en betekende een verrassende 0-1 voorsprong.
Heel lang lukte het niet om hier van te genieten, want tien minuten was het alweer 1-1 toen een voorzet bij de eerste paal werd binnen geschoten. In het vervolg bleef het eenrichtingsverkeer en stopte de teller op zo'n 15 corners van de thuisploeg. Met het nodige kunst- en vliegwerk haalde ZDH de rust met 1-1.
Na de thee veranderde er weinig in het spelbeeld. Na tien minuten wist de spits van Wieringerwaard de 2-1 te scoren. Even later kwam Guido Boogaard in het veld voor de moegestreden Thijs Graaf. Ondanks zijn blessure weerde Boogaard zich kranig op het middenveld. Een kwartier voor tijd ging het alsnog helemaal mis. In korte tijd maakten de Wieringers drie goals en stond het plotseling 5-1. Daarna kwam Joop Rommets nog in het veld voor Sean van Heerwaarden, maar het scorebord kwam niet meer in beweging.
Volgende week komt het eveneens puntloze Wiron op bezoek in Den Hoorn.
 
16 oktober 2022: Wieringerwaard - ZDH  5-1  (1-1)
ZDH 1 - Jelmer de Ruyter (C) – Jens Boogaard – Mike van der Wal – Teun Hin – Lars Frederici – Thijs Graaf (61. Guido Boogaard) – Sean van Heerwaarden (76. Joop Rommets) – Mike de Bruijn – Frenk van Heeringen – Abe van Exel – Dennie Banda.
Scoreverloop
10. 0-1 Mike de Bruijn (vrije trap)
20. 1-1
54. 2-1
73. 3-1
75. 4-1
76. 5-1
Gele kaart Jens Boogaard
Scheidsrechter R. Hagmam
 

Terug

 

 

© s.v. ZDH - Sportvereniging Zwaluwen Den Hoorn